INTERVIU: Steluţa Luca: Cu Anja Andersen am învăţat ce înseamnă spiritul de echipă

Căpitanul campioanei la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, Steluţa Luca, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că de când antrenorul formaţiei este daneza Anja Andersen jucătoroarele au învăţat ce înseamnă spiritul de echipă.

153 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Steluţa Luca: Cu Anja Andersen am învăţat ce înseamnă spiritul de echipă

Steluţa Luca: Cu Anja Andersen am învăţat ce înseamnă spiritul de echipă (Imagine: Mediafax Foto)

Ziua de marţi a însemnat pentru jucătoarele de la Oltchim reîntâlnirea cu antrenorul Anja Andersen, care a sosit din Danemarca, ea sărbătorindu-şi în România aniversarea a 42 de ani.

Steluţa Luca a acordat un interviu agenţiei de presă MEDIAFAX în care a vorbit despre situaţia la echipa vâlceană după înfrângerea cu Itxaco din ultimul meci de Liga Campionilor, despre antrenorul Anja Andersen sau despre cum jucătoarele au sărbătorit-o pe daneză.

Reporter: Care este situaţia lui Oltchim Râmnicu Vâlcea după înfrângerea cu Itxako?

Steluţa Luca: În prezent, fiecare echipă din grupa noastră are 2 puncte. Mai sunt patru meciuri de jucat şi fiecare echipă are şansa ei la calificarea în semifinale. Putem obţine patru victorii, doar să fim atente la jocul nostru, să ne vedem de ce avem de făcut.

R. : Poţi să faci o comparaţi între meciurile cu Buducnost şi Itxako?

S. L. : Am spus încă înaintea plecării în Spania că vom avea meci mai greu acolo decât cel cu Buducnost pentru că la Itxako sunt jucătoare mult mai rapide. Ne pare foarte rău de înfrângere, a fost mare păcat şi pentru că am avut alături de noi fani veniţi din ţară, dar şi din Spania. De atunci chiar am avut discuţii între noi fetele. Rezultatul, din păcate, nu îl mai întoarcem, aşa că trebuie să ne concentrăm pe ce urmează.

R. : Au fost afectate colegele tale după înfrângerea din Spania?

S. L. : Am vorbit între noi fetele şi credem că ar fi mai bine să ne vedem mai mult de munca noastră şi să citim mai puţin presa. Am fost foarte afectate după înfrângerea din Spania, dar cum spuneam, rezultatul nu-l mai întoarcem şi trebuie să ne concentrăm pe ce urmează. La Campionatul European naţionala noastră a pierdut cu Suedia, dar apoi s-a ridicat şi a câştigat medalia de bronz. Pot spune că la Oltchim nu am avut demult o echipă aşa unită.

R. : Cum a fost sărbătorită Anja Andersen de jucătoarele Oltchimului?

S. L. : După antrenament, am ieşit toate la un restaurant. Anja a primit un cadou din partea noastră, flori din partea clubului, i-am cântat «La Mulţi Ani» în româneşte, dar i-am făcut şi urări în limba daneză. Fetele şi-au notat cuvintele şi a ieşit foarte frumos. Am văzut-o emoţionată pe Anja, nu se aştepta.

R: Ce schimbări a adus Anja Andersen la echipa vâlceană?

S. L. : Am învăţat ce înseamnă echipa, de fapt spiritul de echipă. Am mai spus că am învăţat în trei zile cât nu am învăţat în 22 de ani, referindu-mă la acest aspect, la spiritul de echipă, nu la handbal, cum poate a înţeles mai multă lume. Este extraordinar să te poţi uita în ochii unei colege şi să ne putem spune adevărul, exact ce credem despre ce se întâmplă la antrenament, cum merg lucrurile.

R. : Antrenorul şi-a făcut deja o părere despre Oltchim?

S. L. : Anja a rămas surprinsă de potenţialul echipei noastre, dar va avea nevoie de timp. Suntem 23 de jucătoare, nu ne poate cunoaşte cum trebuie pe fiecare în doar câteva zile. E deschisă cu noi, putem dialoga fără probleme, iar comunicarea este extrem de importantă, chiar şi într-o familie.

R. : Cum crezi că se vor comporta suporterii la următorul meci al Oltchimului?

S. L. : Sunt sigură că suporterii ne vor fi alături la meciul de duminică. Oltchim este echipa lor de suflet, avem nevoie de ei alături şi în continuare, şi la bine, şi la rău. Sper să ne bucurăm împreună după meciul cu Krim.

Oltchim a disputat două meciuri în grupa I a Ligii Campionilor, unul fiind câştigat, 21-20, cu Buducnost Podgorica, iar al doilea pierdut, 25-26, cu Itxako.

Duminică, de la ora 18.00, Oltchim va primi vizita formaţiei slovene Krim Ljubljana.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici