Ioan Andone, la un pas să îl înlocuiască pe Rednic la Dinamo: "Obiectivul ar fi minimum locul 2". Ce jucători vor rămâne sigur

Ioan Andone (56 de ani) e la un pas să devină noul antrenor al lui Dinamo, iar tehnicianul a declarat că ar fi o provocare pentru el o revenire la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare, iar obiectivul ar fi o clasare pe primele două locuri şi întărirea lotului.

1458 afișări
Imaginea articolului Ioan Andone, la un pas să îl înlocuiască pe Rednic la Dinamo: "Obiectivul ar fi minimum locul 2". Ce jucători vor rămâne sigur

Ioan Andone

Ioan Andone, care ar reveni pe banca lui Dinamo după cinci ani, a dezvăluit discuţiile pe care le-a avut cu Ionuţ Negoiţă. Bun prieten cu Mircea Rednic, Andone l-a sfătuit pe patronul din Ştefan cel Mare să continue colaborarea începută în startul acestui sezon şi spune că obiectivul pe care-l va avea în primul sezon al noului mandat va fi cel puţin locul al doilea la finalul stagiunii viitoare: "În ultimele 3-4 luni am vorbit la meciuri cu domnul Negoiţă şi i-am spus să continue cu Rednic. Acum sunt nişte discuţii, n-am semnat contractul, nu e nimic sigur. Vom vedea zilele următoare, să mi se prezinte situaţia. Domnul Negoiţă, imediat după ce a reziliat cu Mircea, m-a întrebat ce planuri de viitor am. Obiectivul ar fi minimum locul 2", a spus Andone la Dolce Sport.

Fanii, dar şi revanşele personale pe care le are de luat sunt motivele pentru care Andone vrea să se întoarcă pe banca lui Dinamo: "Dacă semnez contractul, bineînţeles că vom întări lotul. Am multe motive să revin la Dinamo. Sunt revanşe de luat, ar fi o provocare. Am pierdut o Cupă cu Steaua, sunt multe... Când vezi ce fani are Dinamo acum, ce s-a întâmplat la finala Cupei, te face să-ţi doreşti să vii la echipa. Cred că fanii sunt pe primul loc în Europa. Merită să le faci o echipă", a completat antrenorul de 56 de ani.

Aproape de a veni la echipă într-un moment dificil, în care mulţi jucători aduşi de Mircea Rednic ar putea părăsi formaţia din Ştefan cel Mare, Andone a dezvăluit şi numele jucătorilor care sunt siguri de un loc în lotul pentru sezonul viitor. Aşa cum ProSport a anunţat, conducerea alb-roşiilor poartă negocieri cu Bicfalvi şi Puljic: "Primul lucru pe care l-am întrebat a fost câţi jucători rămân. Mi-a spus că Hanca, Marc, Mevlja, Nedelcearu, Filip, Olteanu, Anton, Şerban, Rotariu, Palic, Lazăr, Essombe şi Gnohere. Toţi sunt sub contract. Lui Pulijc şi lui Eric Bicfalvi li s-au făcut oferte pentru prelungirea contractelor", a mai spus Andone.

În vârstă de 56 de ani, Ioan Andone a mai antrenat-o pe Dinamo în două rânduri (2003-2005 şi 2010-2011), fiind unul dintre cei mai de succes antrenori ai "câinilor" după Revoluţie. Cu Andone pe bancă, Dinamo a cucerit cinci trofee, în perioada 2003-2005.

Tehnicianul era liber de contract, după ce anul trecut a antrenat-o pe FC Aktobe, în Kazahstan. În România, Andone a antrenat-o ultima dată pe CFR Cluj, în sezonul 2011-2012, la finalul căruia trupa din Gruia a cucerit titlul (al treilea din istorie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici