Ioan Andone: Nu aveam voie să facem greşelile pe care le-am făcut la 1-0

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, a declarat, sâmbătă, după înfrângerea suferită în faţa formaţiei Dinamo Bucureşti în Supercupa României, scor 4-6 după loviturile de departajare, că jucătorii săi nu aveau voie să facă greşelile pe care le-au făcut la 1-0.

214 afișări
Imaginea articolului Ioan Andone: Nu aveam voie să facem greşelile pe care le-am făcut la 1-0

Ioan Andone: Nu aveam voie să facem greşelile pe care le-am făcut la 1-0 (Imagine: Mircea Rosca / MediafaxFoto)

"A fost un meci pe care l-am pierdut singuri. Conduceam cu 1-0 şi nu aveam voie să-l pierdem, dar meciul nu a avut tempou, nu a avut ritm. Nu aveam voie să facem greşelile pe care le-am făcut la 1-0. La golurile lor au fost două faze identice şi puteau fi parate acele lovituri. Când pierzi la penaltiuri e trist, mai ales că ne doream foarte mult acest trofeu. Ne-am pregătit o lună pentru el. Am folosit patru jucători nou-veniţi, sunt mulţumit de ei, mai ales că unul a şi dat gol, dar mai avem mult de muncă până vom ajunge să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor. Astăzi am rezistat în zece oameni, am şi înscris, parcă am fost mai bine organizaţi după eliminare", a spus Andone.

Tehnicianul clujenilor consideră că fundaşul Cadu nu merita să primească al doilea cartonaş galben şi implicit să fie eliminat: "Cadu nu merita al doilea galben. Mi-a spus că nici nu l-a atins. Din discuţiile cu jucătorii am înţeles că a fost şi henţ la primul gol al lui Ţucudean, dar nu pot să mă pronunţ pentru că nu am văzut. Au fost oricum multe greşeli chiar dacă au fost şase arbitri".

Andone crede că Dinamo joacă mai bine decât în sezonul trecut: "Bonetti m-a surprins cu Ţucudean, trebuia să-l las eu la Arad, pentru că eu l-am adus şi pe el, şi pe Bălgrădean. Dar asta e, profită alţii de ei. Dinamo are are altă faţă în comparaţie cu sezonul trecut. E mult mai sigură".

Antrenorul CFR-ului a afirmat că vremea extrem de călduroasă şi-a pus amprenta asupra jocului. "Ăsta e timp de fotbal pe căldura asta? E păcat să nu umpli un stadion, nu ai nici ritm pe astfel de vreme, pot apărea şi accidentări", a precizat Andone.

Echipa Dinamo Bucureşti a câştigat, sâmbătă, Supercupa României, după ce a învins cu scorul general de 6-4 (0-1, 1-1, 2-2) după executarea loviturilor de departajare, formaţia CFR Cluj, în finala disputată pe Arena Naţională. Golurile au fost marcate de Valente '36, Kapetanos '102 / Ţucudean '62, '101.

Loviturile de departajare (scor 4-2 pentru Dinamo) au fost executate de următorii jucători: Alexe - a marcat, C. Matei - a marcat, C. Munteanu - a marcat, Ţucudean - a ratat (a apărat Stăncioiu), D. Grigore - a marcat / Kapetanos - a marcat, Sougou - a ratat (a trimis în bara transversală), Hora - a ratat (şut peste poartă), Mureşan - a marcat. Din minutul 65, clujenii au jucat în 10 fotbalişti, după eliminarea căpitanului Cadu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici