Ioan Andone şi-a reziliat contractul cu Dinamo Bucureşti/ Cosmin Contra şi Claudiu Niculescu, principalii favoriţi la preluarea postului de antrenor

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, că antrenorul principal Ioan Andone şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă cu gruparea din Ştefan cel Mare.

1264 afișări
Imaginea articolului Ioan Andone şi-a reziliat contractul cu Dinamo Bucureşti/ Cosmin Contra şi Claudiu Niculescu, principalii favoriţi la preluarea postului de antrenor

Ioan Andone şi-a reziliat contractul cu Dinamo Bucureşti/ Cosmin Contra şi Claudiu Niculescu, principalii favoriţi la preluarea postului de antrenor (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO)

După 23 de etape disputate în sezonul competiţional 2016-2017 al Ligii 1, Dinamo se află pe locul 6, cu 32 de puncte (9 victorii, 9 înfrângeri, 5 remize, 35 de goluri marcate, 32 primite), şi riscă să rateze prezenţa în play-off. Astra Giurgiu se află pe locul 7, cu 32 de puncte şi un meci mai puţin disputat.

"FC Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Ioan Andone au convenit astăzi, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale, a anunţat conducerea clubului din Ştefan cel Mare. FC Dinamo Bucureşti îi mulţumeşte public fostului antrenor principal al dinamoviştilor pentru activitatea pe banca tehnică a echipei. Numele noului antrenor principal al echipei din Ştefan cel Mare va fi anunţat în zilele următoare", se arată în comunicatul clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.

5 trofee a câştigat Ioan Andone, în trei mandate, pe banca echipei din Ştefan cel Mare: titlul de campion (2004), Cupa României (2003, 2004, 2005) şi Supercupa României (2005).

Trei etape au mai rămas de disputat în sezonul regulat al Ligii 1. Dinamo va juca în faţa propriilor suporteri cu FC Botoşani şi CS U Craiova şi, în deplasare, cu Pandurii Târgu Jiu.

Ioan Andone (56 de ani) a mai antrenat de-a lungul carierei echipele Sportul Studenţesc, Universitatea Cluj, Sportul Studenţesc, Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa, FC Braşov, Crişul Oradea, Omonia Nicosia, CFR Cluj, Al-Ettifaq, Al-Ahli, ŢSKA Sofia, Rapid Bucureşti, FC Astana, Apollon Limassol şi FC Aktobe.

Cosmin Contra şi Claudiu Niculescu, principalii favoriţi la preluarea postului de antrenor la Dinamo

Cosmin Contra şi Claudiu Niculescu sunt principalii favoriţi la preluarea postului de antrenor la Dinamo Bucureşti, după ce Ioan Andone şi-a reziliat, marţi, contractul pe cale amiabilă, notează DigiSport.

După 23 de etape disputate în sezonul competiţional 2016-2017 al Ligii 1, Dinamo se află pe locul 6, cu 32 de puncte (9 victorii, 9 înfrângeri, 5 remize, 35 de goluri marcate, 32 primite), şi riscă să rateze prezenţa în play-off. Astra Giurgiu se află pe locul 7, cu 32 de puncte şi un meci mai puţin disputat.

Ioan Andone a fost demis de gruparea din Ştefan cel Mare la o zi după eşecul din deplasare cu Concordia Chiajna, scor 1-2. Trei etape au mai rămas de disputat în sezonul regulat al Ligii 1. Dinamo va juca în faţa propriilor suporteri cu FC Botoşani şi CS U Craiova şi, în deplasare, cu Pandurii Târgu-Jiu.

Cosmin Contra (41 de ani) este liber de contract din octombrie 2016, când a fost demis de Alcorcon, divizionară secundă în Spania. Fostul fundaş dreapta a jucat la Dinamo între 1996 şi 1999.

"Eu pot să antrenez în orice moment, orice echipă, sunt liber de contract. Dar e cale lungă până la a antrena eu Dinamo. Sunt aceleaşi discuţii şi aceleaşi zvonuri de acum 4-5 luni. Dacă postul e vacant, Dinamo să mă sune şi atunci vom discuta. Ne vom înţelege, de ce nu? E o provocare, Dinamo e Dinamo, eu am jucat acolo. Aş prelua Dinamo acum, cu 3 etape înainte de sfârşitul campionatului. Sunt şanse la play-off, deci nu aş prelua-o în play-out. Depinde de ce au de gând cei de acolo: dacă joacă în play-out şi vor să câştige Cupa României sau Cupa Ligii, se poate vorbi şi despre antrenat în play-out", a declarat Cosmin Contra la DigiSport.

Claudiu Niculescu (40 de ani) a jucat ca atacant pentru Dinamo în perioadele 2001-2002, 2003-2008 şi 2009-2010. CV-ul său de antrenor le cuprinde pe Universitatea Cluj, Crişul Oradea, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea şi CS Mioveni.

"Nu am vorbit cu nimeni, nu ştiu nimic despre posibilitatea de a ajunge la Dinamo. Normal că îmi doresc la un moment dat să antrenez Dinamo, cei mai frumoşi ani din cariera de fotbalist acolo i-am petrecut. Nu mă aşteptam ca Andone să se despartă de Dinamo. Eu credeam că mai rămâne până la finalul sezonului regulat pentru a încerca să se califice în play-off. Sigur, şansele sunt mici, dar nu e imposibil acest lucru. Probabil conducerea a vrut să produce acel şoc necesar în astfel de momente, astfel încât să se intre în play-off. În general, şocurile de acest gen au un efect pozitiv. Problema e că degeaba produci acest şoc, dacă jucătorii care au venit nu sunt pregătiţi fizic", a declarat Claudiu Niculescu la DigiSport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici