Ioan Ovidiu Sabău a anunţat că renunţă la funcţia de antrenor principal al Universităţii Cluj

După ce a salvat echipa de la retrogradare, Ioan Ovidiu Sabău a anunţat că se retrage din funcţia de antrenor principal al Universităţii Cluj, a informat marţi clubul.

304 afișări
Imaginea articolului Ioan Ovidiu Sabău a anunţat că renunţă la funcţia de antrenor principal al Universităţii Cluj

Ioan Ovidiu Sabău a anunţat că renunţă la funcţia de antrenor principal al Universităţii Cluj

„Ioan Ovidiu Sabău a anunţat astăzi că se retrage din funcţia de antrenor principal al Universităţii Cluj. Tehnicianul ar putea continua colaborarea cu FC Universitatea Cluj ca antrenor al echipei secunde, unde ar asigura tranziţia juniorilor spre prima echipă”, a transmis U Cluj.

Potrivit unui comunicat al clubului, tehnicianul a precizat că decizia de a se retrage din funcţia de antrenor al Universităţii Cluj vine pe fondul oboselii şi a încărcăturii emoţionale pe care această poziţie o aduce: „Atunci când am preluat echipa am spus că antrenorii care vin, cu tot respectul pentru ei, îşi iau bagajele şi pleacă. Am spus că în cazul în care nu funcţionează lucrurile, plec. Însă, fiind crescut şi format aici am o altă responsabilitate. A fost o încărcătură enormă, mai ales în ultima parte şi foarte greu să te mai odihneşti, să dormi. După meciul cu Voluntari a fost o încărcătură destul de mare, care m-a măcinat foarte mult şi m-a consumat. Am luat o decizie. Consider că este cel mai bine pentru mine, pentru sănătatea mea să întrerup colaborarea la nivel de antrenor principal cu Universitatea. Nu renunţ la cariera de antrenor. În momentul de faţă prioritatea mea rămâne însă <U> Cluj. Ce nu aş vrea să speculeze este că nu s-a pus niciun moment problema că am cerut un buget mai mare, că am vrut să ridic nivelul, că vrem să atacăm play-off-ul, dar clubul nu a putut să îmi asigure aşa ceva. Am spus sincer exact ceea ce simt şi de ce am nevoie, dar şi ce ar fi bine pentru mine şi club”.

Întrebat dacă decizia a fost luată după finala Cupei, acesta a spus că decizia a fost luată înainte de momentul finalei cu Sepsi: „A fost o decizie luată înainte de finala Cupei României. Nu e condiţionată de câştigarea Cupei. Dacă aş fi câştigat Cupa nu aş fi fost altfel sau aş fi gândit diferit. În principiu, nu mi-am dorit ca lucrurile să se afle pentru că aveam nevoie de stabilitate. A fost foarte greu să iau această decizie pentru că îţi doreşti, eşti de aici, este linişte şi un buget asigurat. Am avut alături oameni în conducere care m-au lăsat să îmi fac meseria foarte bine şi nişte jucători minunaţi de care m-am legat foarte mult, suporterii, dar simt că mă consumă foarte mult. Nu mai am timp de mine, de sănătatea mea, de familie. Este total diferit să antrenezi în altă parte şi să antrenezi aici, la echipa ta, la care eşti şi fan şi îţi doreşti de fiecare dată să nu dezamăgeşti. Această dorinţă încarcă foarte mult. Trebuie să existe acest echilibru. Fotbalul este un sport şi aşa este tratat. Din păcate, de partea asta a mea nu mă pot separa”.

Directorul sportiv al Universităţii Cluj Gabi Giurgiu a spus că îşi doreşte mult ca Ioan Ovidiu Sabău să rămână alături de club.

„În urma discuţilor cu domnul Sabău şi nouă ne pare foarte rău pentru decizia pe care a luat-o. Ne-am fi dorit foarte mult să continue alături de noi, pentru că a făcut nişte lucruri foarte bune. Puteam trece la un pas superior foarte uşor împreună cu staff-ul său. Au făcut o muncă extraordinară. Au reuşit să aducă echipa pe locul 9 în sezonul regular, să aducă echipa în finala Cupei României pe care am fost la un pas să o câştigăm. Împreună am pus bazele unui model de joc pe care ne dorim să îl continuăm, un profil al jucătorilor pe care ne dorim să îi aducem în continuare la echipă. În direcţia aceasta şi antrenorul care va veni va trebui să se plieze pe ce ne dorim noi”, a spus Giurgiu.

Acesta a vorbit despre alegerea noului antrenor, dar şi despre conturarea lotului pentru noul sezon: „Avem mai mulţi antrenori pe listă. Vom vedea în continuare ce decizie vom lua. Cu siguranţă vor fi şi schimbări de lot. Sunt şanse mari ca jucătorii cu experienţă să rămână la <U>, chiar o parte din ei sunt sub contract şi vor rămâne alături de noi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici