Ion Crăciunescu a refuzat Ordinul de Merit din partea FRF

Fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu a refuzat să primească Ordinul de Merit pe care Federaţia Română de Fotbal a dorit să il ofere cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea forului.

27 afișări
Imaginea articolului Ion Crăciunescu a refuzat Ordinul de Merit din partea FRF

Ion Crăciunescu a refuzat Ordinul de Merit din partea FRF

"Cred că meritam să primesc o distincţie din partea FRF pentru ce am făcut în arbitrajul românesc. Însă era de demnitatea mea să refuz această distincţie, lucru pe care l-am şi făcut, atâta timp cât aceste mâini care conduc fotbalul românesc, în urmă cu doi ani, mi-au îngrădit dreptul de a fi observator printr-o decizie abuzivă. Nu pot să mă schimb. Acest gest mi se pare teatral şi de suprafaţă", a spus Crăciunescu.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a catalogat gestul lui Ion Crăciunescu ca fiind necugetat: "Din punctul meu de vedere a fost un gest necugetat, iar cei din sală nu l-au aprobat".

FRF a acordat mai multe Ordine de Merit, grade de diamant, de rubin şi de smarald, foştilor şi actualilor oameni din fotbal, cu ocazia sărbătorii centenarului. Cel mai vârstnic premiat a fost Tudor Vladimirescu, în vârstă de 91 de ani, fost jucător la echipa Venus Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici