Ion Crăciunescu: Arbitrajul de la Steaua-Rapid a fost mult peste nivelul jocului

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, a declarat marţi că arbitrajul lui Alexandru Tudor la derbiul Steaua-Rapid, scor 0-0, a fost cu mult peste nivelul jocului, chiar dacă în timpul partidei au fost eliminaţi trei fotbalişti.

162 afișări
Imaginea articolului Ion Crăciunescu: Arbitrajul de la Steaua-Rapid a fost mult peste nivelul jocului

Ion Crăciunescu: Arbitrajul de la Steaua-Rapid a fost mult peste nivelul jocului (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Arbitrajul de aseară a fost mult peste nivelul jocului. Nu am primit încă raportul", a spus Crăciunescu la Sport.ro.

Referitor la declaraţia făcută de mijlocaşul echipei Rapid, Dan Alexa, despre arbitrul Alexandru Tudor, Crăciunescu a spus: "Asta e anormal, aşa se întîmplă la noi. Nu o să auziţi niciodată într-o lume civilizată ca un fotbalist să spună cine e apt şi cine nu să arbitreze un anumit meci. Alexa nu cred că are competenţa necesară să facă astfel de aprecieri. Arbitrii pot fi criticaţi, pot să fie folosite şi cuvinte mai dure, dacă există argumente. Eu accept critica dacă este obiectivă, însă nu acceptăm ca arbitrii să fie jigniţi".

Dan Alexa a declarat luni după remiza din meciul cu Steaua Bucureşti, scor 0-0, că centralul Alexandru Tudor nu este un arbitru pentru derbiuri, deoarece îi place să iasă în evidenţă. "Îl respect pe Alexandru Tudor, nu vreau să-l jignesc, dar îmi păstrez părerea că nu este un arbitru pentru derbiuri, deoarece îi place să iasă în evidenţă. Nici nu era foarte sigur cui să-i dea roşu", a spus Alexa.

Formaţiile Steaua şi Rapid au remizat luni pe Arena Naţională, scor 0-0, în derbiul etapei a XI-a a Ligii I, în care centralul Alexandru Tudor a eliminat doi jucători de la echipa antrenată de Răzvan Lucescu şi unul de la gruparea pregătită de Ilie Stan.

În minutul 66, arbitrul Alexandru Tudor i-a eliminat pe Andrei Prepeliţă de la Steaua şi Dan Alexa de la Rapid. Mijlocaşul stelist a avut o intrare periculoasă asupra portarului Coman, Alexa s-a repezit cu mâinile în gâtul lui Prepeliţă cerându-i socoteală pentru atacul său, iar acesta a ripostat rupându-i tricoul rapidistului. În incident s-au implicat şi ceilalţi jucători, iscându-se o bătaie generală în care fotbaliştii şi-au împărţit reciproc pumni şi picioare. Meciul a fost oprit aproximativ cinci minute şi din cauza accidentării lui Coman, care a primit îngrijiri medicale la braţul stâng, dar nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit cu Straton.

Fundaşul rapidist Ezequias Tavares a fost eliminat în minutul 75, după ce l-a călcat pe gleznă pe stelistul Tiberiu Bălan. Cei prezenţi pe banca rapidiştilor au protestat vehement la adresa arbitrului de rezervă Radu Petrescu, cel care i-a semnalizat lui Tudor intrarea dură a lui Ezequias.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici