Ion Ţiriac a fost inclus în International Tennis Hall of Fame - FOTO

Ion Ţiriac (73 de ani) a fost inclus, sâmbătă, la Newport, alături de alte glorii ale sportului alb, în International Tennis Hall of Fame, la categoria contribuţii pentru dezvoltarea tenisului prin antrenorat şi promovarea de mari turnee, informează presa americană.

477 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac a fost inclus în International Tennis Hall of Fame - FOTO

Ion Ţiriac a fost inclus în International Tennis Hall of Fame

Alături de Ţiriac, în cadrul ceremoniei ce a avut loc la Newport au mai fost incluşi în Hall of Fame Martina Higins, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell.

"Martina Hingis este una dintre cele mai mari personalităţi ale tenisului, o campioană desăvârşită. Fără viziunea, dăruirea şi dorinţa ca tenisul să crească, arătate de Cliff, Charlie şi Ion, tenisul nu ar fi sportul pasionant şi important pe care îl ştim cu toţii şi îl iubim astăzi", a declarat preşedintele International Tennis Hall of Fame, Christopher Clouser.

Ţiriac a fost felicitat pentru această distincţie de fosta gimnastă Nadia Comăneci, pe Twitter.

Ion Ţiriac este doilea român, după Ilie Năstase, care a intrat în International Tennis Hall of Fame.

Ion Ţiriac declara, la 1 februarie, când a aflat că va intra Hall of Fame, că distincţia este foarte importantă pentru că vine din partea oamenilor care au activat în acest sport. "Nominalizarea a venit târziu şi a venit devreme, pentru că sunt foarte atenţi şi foarte selectivi în opţiunile lor. Gândiţi-vă că în 50-60 de ani au fost aleşi numai 224 de indivizi. Sincer, eram undeva la mijloc, mă aşteptam şi nu mă aşteptam la această onoare. Înţeleg că federaţia internaţională m-a propus, pentru că trebuie să te propună cineva, iar oamenii au votat. Acesta este meritul cel mare, că te aleg oamenii tenisului. Nu funcţionarii, nici jurnaliştii, ci sportivii şi oamenii care s-au ocupat de acest sport", a spus Ţiriac.

Ca jucător, Ţiriac a jucat 15 ani în echipa de Cupa Davis a României şi a ajutat la calificarea în trei finale. În 1970, alături de Năstase a câştigat titlul la dublu la Roland Garros.

Ţiriac a antrenat şi a condus cariera unor jucători precum Guillermo Villas, Mary Joe Fernandez, Boris Becker şi Goran Ivanisevici. Becker a câştigat cinci turnee de Grand Slam când a lucrat cu Ţiriac.

Apoi, a fost promotor şi director a numeroase evenimente, inclusiv a două dintre cele mai mare turnee de Masters 1000, Italian Open şi Madrid Masters. El este proprietar al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, un eveniment ATP World Tour 250, care are loc anual la Bucureşti.

Alţi foşti sportivi români incluşi în Hall of Fame sunt Iolanda Balaş (atletism), Eduard Pană şi Doru Tureanu (hochei pe gheaţă), Nadia Comăneci, Bela Karoly, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Octavian Bellu, Daniela Silivaş, Simona Amânar şi Lavinia Miloşovici (gimnastică).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici