Ion Ţiriac a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UNEFS - FOTO

Fostul tenismen Ion Ţiriac a primit, joi, în cadrul unei ceremonii organizate în Sala de Marmură a Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) din Bucureşti, titlul de Doctor Honoris Causa al instituţiei.

295 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UNEFS - FOTO

Ion Tiriac (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În cadrul ceremoniei, Ion Ţiriac a fost nevoit să depună un jurământ prin care să păstreze şi să apere onoarea instituţiei, dar şi a membrilor ei.

"Faptul că mi s-a acordat această onoare, pe care probabil o merit sau nu, mă face responsabil. Am făcut această facultate. Acest titlu mi-a fost acordat de oamenii care au urmat după mine. Îmi aduc aminte cu mare stimă şi plăcere de zilele mele când eram student şi trebuia să urc aproape 100 de scări ca să facem orele de atletism", a spus Ţiriac, după ce a primit titlul de doctor al UNEFS.

La eveniment au participat, printre alţii, Ivan Patzaichin, Sandra Izbaşa, Camelia Potec, Ilie Năstase, Răzvan Florea, Cristina Vărzaru, Dumitru Hărădău, Mihai Leu, Marian Drăgulescu, George Cosac, George Boroi, Carmen Tocală, Gabriela Szabo, Neculai Onţanu, Nadia Comăneci, Valeriu Zgonea, Valeriu Argăseală, Monica Roşu, Bogdan Stelea, Elisabeta Lipă, Ştefan Birtalan, Octavian Bellu, Andreea Răducan şi Doina Melinte.

Ţiriac le-a mulţumit tuturor campionilor care au venit să asiste la decernarea titlului. "Domnilor, doamnelor, înveliţi de aur. De fiecare dată, vă dau cuvântul meu, că dacă aş avea mai mult păr, probabil că mi s-ar ridica. Mă aflu într-un loc în care e adunat atâta aur. Isărescu ar vrea să aibă în vistieria statului ce reprezentaţi dumneavoastră pentru această naţiune. Am făcut sport, iar atât cât am putut am fost bun. Am încercat în toate felurile să ajung cât mai sus posibil. Nu am ajuns niciodată ca dumneavoastră, iar faptul că sunteţi aici, nu pot plăti cu nimic în toată viaţa şi pentru acest lucru vă mulţumesc", a completat Ţiriac.

În vârstă de 75 de ani, Ion Ţiriac a absolvit Institutul de Cultură Fizică şi Sport, actualul UNEFS, în 1964. El a început sportul de performanţă ca hocheist şi a participat cu reprezentativa României la Jocurile Olimpice din 1964 de la Innsbruck. Ţiriac a practicat şi tenisul, el devenind din 1968 jucător profesionist. În palmares, Ţiriac are un titlu de Grand Slam la dublu, alături de Ilie Năstase, la Roland Garros 1970.

De asemenea, Ion Ţiriac a disputat trei finale de Cupa Davis, pierdute de fiecare dată în faţa Statelor Unite ale Americii.

După retragerea din activitate în 1979, Ţiriac a devenit om de afaceri, manager şi impresar al mai multor jucători, printre care Boris Becker şi Marat Safin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici