Ionel Gane, noul antrenor al echipei Corona Braşov: Nu mă tem de probleme, cred în salvarea acestei echipe

Antrenorul Ionel Gane a declarat, marţi, la prezentarea oficială ca antrenor al formaţiei Corona Braşov, cu care a semnat contract pe un an, că nu se teme de problemele existente la echipă şi că are mare încredere că împreună cu jucătorii va evita retrogradarea.

283 afișări
Imaginea articolului Ionel Gane, noul antrenor al echipei Corona Braşov: Nu mă tem de probleme, cred în salvarea acestei echipe

Ionel Gane (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Am acceptat cu mare încredere propunerea celor de la Corona de a prelua echipa. A fost o decizie importantă şi mă bucur foarte tare că ne-am înşeles. Ştiu foarte bine situaţia echipei, am urmărit câteva meciuri şi pot spune că nu este nimic pierdut. Din punctul meu de vedere, campionatul începe acum. Sunt încrezător şi chiar cred că putem să evităm retrogradarea. Mă voi implica maxim în acest lucru şi voi face tot ce ţine de mine ca să le transmit şi jucătorilor acest lucru. Vreau să ne luptăm pentru fiecare punct, indiferent de echipa pe care o vom avea în faţă. Îmi doresc foarte tare ca această echipă să arate o altă faţă la reluarea campionatului. Ştiu că nu va fi uşor, dar nu este nimic imposibil. La club este o situaţie mai delicată din punct de vedere financiar, dar nu doar la Braşov sunt aceste probleme ci aproape peste tot. Cum am mai spus însă, am mare încredere că ne vom descurca", a spus noul tehnician.

Gane a mai adăugat că este convins că va colabora foarte bine cu Nicolae Manea, care a fost numit în funcţia de preşedinte al secţiei de fotbal, pe postul rămas liber după demisia lui Paul Enache: "Sunt convins că echipa va avea parte de sprijin din partea conducerii. Ba mai mult, Nicolae Manea ne poate ajuta şi altfel, având în vedere că până acum s-a ocupat de pregătirea echipei. Nu am emoţii în privinţa colaborării, am venit cu sufletul deschis ca să antrenez şi să pun în practică aici toată experienţa pe care o am. Nu vin să revoluţionez ceva ci doar să fac ceea ce îmi place cel mai bine, să antrenez. Cunosc o parte dintre jucători, am şi lucrat cu ei, aşa că am încredere că lucrurile vor fi aşa cum ne dorim cu toţii. La o echipă contează enorm să simţi că ai sprijin din partea conducerii, că oamenii cred în tine, iar eu simt acest lucru".

La rândul său, noul preşedinte al secţiei de fotbal, Nicolae Manea, a spus că se aşteaptă ca munca de birou să fie mai grea decât cea de pe bancă, dar că nu se va da deoparte. "Am decis să las pe altcineva să antreneze şi să mă ocup de munca de birou. Ştiu că va fi greu, dar asta este, nu mă sperii eu de asta. Am mare încredere în Gane şi cred că va face treabă bună. Vreau însă să infirm faptul că am fost refuzat de mai mulţi antrenori. A fost vorba doar de faptul că pretenţiile lor financiare au fost foarte mari. Dacă reuşeam să le satisfacem dorinţele, atunci cu siguranţă nu refuzau. Totuşi, este foarte bine că lucrurile au stat aşa pentru că am reuşit să găsim cea mai bună variantă pentru echipă, un antrenor tânăr, care a făcut multe în fotbal. Avem totală încredere în el", a declarat Manea.

La secţia de fotbal a clubului Corona Braşov au fost făcute mai multe modificări, atât pe banca tehnică cât şi în oragnigrama clubului. Astfel, Nicolae Manea va fi preşedintele secţiei de fotbal, Mihaie Stere - Team Manager, Ionel Gane - antrenor principal, George Biţă şi Sebastian Moga - antrenori secunzi şi Ovidiu Ceclan - antrenor cu portarii. Fostul antrenor secund, Daniel Bona, cel care a obţinut promovarea cu echipa, nu mai ocupă momentan nicio funcţie la echipă, dar conducerea clubului a precizat că va găsi "o soluţie bună pentru el, în cadrul clubului".

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Lupu, a subliniat că nu sunt probleme financiare la Corona şi că totul ţine doar de faptul că lucrurile merg mai greu cu decontarea anumitor cheltuieli: "Trebuie să se înţeleagă un lucru, şi anume că acest club are buget pe toate secţiile, nu sunt probleme din acest sens, singurul incovenient este că lucrurile se mişcă un pic mai greoi cu deconturile. Acest lucru nu a putut accepta şi fostul preşedinte al secţiei, Paul Enache, căruia îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru noi. Din păcate, a ales să plece iar noi am fost nevoiţi să găsim alte soluţii. La echipa de fotbal se vor mai face nişte modificări. Trebuie să păstrăm un lot de maxim 25 de jucători. În acest moment situaţia este delicată pentru că s-a dovedit că strategia pe care am făcut-o în vară nu a funcţionat bine, aşa că acum trebuie să rezolvăm problema lotului prea numeros".

Ionel Gane, în vârstă de 42 de ani, a mai antrenat echipele Universitatea Craiova, Gaz Metan CFR Craiova şi CS Turnu Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici