Ionuţ Iftimoaie se retrage într-un meci pentru titlul mondial: Sunt conştient că risc totul

Luptătorul de K1 Ionuţ Iftimoaie se va retrage oficial din carieră, sâmbătă, într-un meci împotriva campionului mondial Jorge Loren, în gala Superkombat, care va avea loc la Comăneşti, acolo unde sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de spectatori.

1815 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Iftimoaie se retrage într-un meci pentru titlul mondial: Sunt conştient că risc totul

Ionuţ Iftimoaie se retrage într-un meci pentru titlul mondial: Sunt conştient că risc totul (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Ajuns la 37 de ani, Iftimoaie, care de-a lungul carierei a luptat cu Alexander Ustinov, Ray Sefo sau Freddy Kemayo, revine în ring pentru meciul de retragere, unul pentru titlul mondial.

"M-am pregătit ca niciodată. Dacă în trecut, compensam prin tinereţe, acum m-am antrenat fără greşeală. Sunt conştient că voi risca totul în acest meci, întreaga mea carieră", a spus sportivul născut în Comăneşti.

Ionuţ Iftimoaie crede că meciul cu Jorge Loren este unul de totul sau nimic.

"Avantajul meu este faptul că sunt conştient de faptul că mă retrag şi trebuie să dau totul în această confruntare, pe când alţi sportivi se retrag fără să îşi dea seama. Loren i-a învins pe fraţii Stoica, iar asta spune multe. Pe 6 august este şi Schimbarea la Faţă (n.r. sărbătoare creştină), sper să fie schimbarea la faţă a spaniolului", a mai afirmat Iftimoaie.

Evenimentul care va consemna nu mai puţin de 13 meciuri pe reguli Superkombat şi un meci demonstrativ full contact va avea loc la Comăneşti, acolo unde sunt aşteptaţi 30.000 de oameni. Accesul va fi gratuit, cu excepţia zonei din jurul ringului.

"A fost dorinţa mea de a le oferi tuturor şansa să mă urmărească în acest ultim meci. Emoţiile sunt pe măsură", a explicat Iftimoaie, care poate deveni în premieră campion mondial dacă îl învinge pe Loren.

Jorge Loren este campionul turneului piramidal Superkombat din 2014, iar de anul trecut a devenit şi campion mondial la categoria super cruiser după ce l-a făcut KO în prima repriză pe Andrei Stoica. În carieră, spaniolul a adunat 80 de victorii şi doar 17 înfrângeri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici