Ionuţ Lupescu: Se încearcă întinerirea echipei naţionale

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a afirmat joi, la plecare către cantonamentul din Cipru al echipei naţionale, că se încearcă întinerirea echipei naţionale şi s-a plâns de faptul că perioada în care selecţionerul Răzvan Lucescu îi are pe jucători la dispoziţie este foarte scurtă.

23 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Lupescu: Se încearcă întinerirea echipei naţionale

Ionuţ Lupescu: Se încearcă întinerirea echipei naţionale (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"E normal să încercăm să împrospătăm lotul cu jucători de la tineret, pentru că ăsta este procesul la fiecare echipă. Din păcate jucăm foarte rar, din trei în trei luni, nu suntem ca la o echipă de club. E bine că am reuşit să fim o săptămână împreună. Le mulţumesc cluburilor care au dat jucători pentru echipa naţională. E un lucru benefic pentru următoarele două luni", a adăugat Lupescu.

Directorul general al FRF crede că România mai are şanse de calificare în cazul în care se vor obţine cel puţin patru puncte din întâlnirile cu Bosnia-Herţegovina:

"Avem şanse de calificare dacă vom reuşi să luăm cel puţin patru puncte din dubla cu Bosnia".

Lupescu este convins că Nicolae Dică va fi convocat de Răzvan Lucescu la următoarele acţiuni ale echipei naţionale în cazul în care va arăta o revenire de formă.

"Sperăm că Dică să revină la forma din trecut şi sunt convins că Răzvan îl va convoca", a explicat Lupescu.

Directorul FRF nu se teme că Răzvan Lucescu şi-ar putea prezenta demisia în cazul unei înfrângeri în partida cu Bosnia-Herţegovina.

"Nu mă tem de o demisie a lui Răzvan după meciul cu Bosnia. Fotbalul e un sport frumos, cu bune şi cu rele", a subliniat Lupescu.

Staful tehnic şi cel administrativ, împreună cu jucătorii Silviu Lung jr., Papp, Râpă, Sălăgeanu şi Silviu Ilie, au plecat, joi, de pe aeroportul Henri Coandă spre Larnaca. În cursul serii vor sosi direct în cantonamentul stabilit la hotelul Grecian Bay din Ayia Napa următorii jucători: Pantilimon, Alexa, Zicu, Maftei, Mureşan, Ganea, Torje, Gardoş, Apostol, Marius Constantin, Sburlea, Roman şi Florescu. Sâmbătă sunt aşteptaţi, în Cipru, Deac şi Raţ, pentru ca, în 7 februarie să sosească ceilalţi jucători convocaţi.

Naţionala României va participa pe 8 şi 9 februarie la cea de-a 13-a ediţie a Cyprus Cup.

În prima zi a competiţiei, 8 februarie, România va întâlni selecţionata Ucrainei, pe stadionul "Municipal" din Paralimni, meciul urmând să înceapă la ora 20.30. În prealabil, la ora 19.00, stadionul "G.S.P." din Nicosia va găzdui partida Cipru - Suedia. Pe 9 februarie, învingătoarele din prima zi vor juca finala, învinsele urmând să se confrunte la Paralimni. Aceste ultime două jocuri sunt programate la aceeaşi oră, 20.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici