Ionuţ Negoiţă: Am decis să mă retrag de la ACSMU Poli Iaşi

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a decis să renunţe la finanţarea echipei ACSMU Poli Iaşi, fiind nemulţumit de faptul că nu a fost sprijinit în încercarea sa de a crea o formaţie competitivă.

95 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Negoiţă: Am decis să mă retrag de la ACSMU Poli Iaşi

Ionuţ Negoiţă: Am decis să mă retrag de la ACSMU Poli Iaşi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am venit la Iaşi pentru un proiect de lungă durată, pe lânga susţinerea echipei mari, dorindu-mi şi crearea unui centru de formare pentru juniori. Mi-am dorit să pun accentul pe resursa umană, pentru că am observat că de-a lungul anilor aceasta nu a fost exploatată aşa cum trebuia. Am avut o înţelegere cu primarul Gheorghe Nichita, prin care atât eu, cât şi cei de la Iaşi aveam nişte îndatoriri. S-a promis atunci un buget, însă nici 50 la sută din acesta nu a fost asigurat. De asemenea, mi s-a promis că alături de mine vor mai veni alţi 4-5 oameni de afaceri ieşeni. Cum aceste lucruri nu s-au întâmplat şi observând că sunt tratat ca unul venit de la Bucureşti care să facă nu ştiu ce şi nu ca un membru al unei echipe, am decis să mă retrag. Nu mi s-a părut normal ca eu să vin tocmai de la Bucureşti şi să încerc să fac treabă, iar cei de aici să nu fie deloc interesaţi", a spus Ionuţ Negoiţă.

Negoiţă a menţionat că şi-a dat demisia şi din funcţia de preşedinte al Consiliului Director şi va rămâne, deocamdată, "un simplu membru". "Urmează să găsim soluţii pentru a face transferul, fără prea multe turbulenţe", a spus finanţatorul.

Omul de afaceri a precizat că a primit mai multe semnale cum că la Iaşi nu s-ar dori promovarea şi că unii jucători nu au tras pentru echipă: "Am primit din mai multe părţi semnale că nu toată lumea îşi doreşte la Iaşi ca această echipă să promoveze. Ştiţi foarte bine la cine mă refer (n.r. - aluzie la primarul Gheorghe Nichita). În plus, am observat că nu toţi jucătorii au tras pentru această echipă în anumite meciuri".

Ionuţ Negoiţă a adăugat că speră să găsească o altă echipă unde să se implice financiar. "Nu am luat încă o decizie ce se va întâmpla cu banii cu care am creditat echipa Poli Iaşi. Rămâne să iau o decize în acest sens. În ceea ce priveşte implicarea la o altă echipă, mi-aş dori să găsesc o asemenea formaţie pentru că îmi place fotbalul. Deocamdată nu am nicio variantă", a mai spus omul de afaceri.

Ionuţ Negoiţă anunţase încă de săptămâna trecută că se gândeşte să se retragă de la Poli Iaşi, pe motiv că nu a fost susţinut de autorităţile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici