Ionuţ Negoiţă, suspendat opt luni de Comisia de Disciplină a FRF

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost suspendat opt luni de către Comisia de Disciplină a FRF şi a primit o penalitate sportivă de 50.000 de lei, după ce, la 6 mai, l-a acuzat pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele cu Steaua.

305 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Negoiţă, suspendat opt luni de Comisia de Disciplină a FRF

Ionuţ Negoiţă, suspendat opt luni de Comisia de Disciplină a FRF (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"În temeiul art. 52 al. 2 lit. b şi al. 4 din RD intimatul - petent Negoiţă Ionuţ este sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 8 (opt) luni şi penalitate de
50.000 lei În temeiul art. 9 şi 42.5 din RD clubul SC Dinamo 1948 SA Bucureşti răspunde în mod solidar de penalitatea sportivă aplicată", se arată în comunicatul Comisiei de Disciplină postat pe site-ul frf.ro.

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, l-a acuzat, la 6 mai, pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele în derbiul cu Steaua, pierdut de "alb-roşii" cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizând că ştie toate detaliile "trădării".

Conducătorul clubului dinamovist a fost în două rânduri la DNA, dar, potrivit unor surse din cadrul FRF, nu a prezentat procurorilor anticorupţie nicio probă care să-l incrimineze pe Ştefan Bărboianu că nu şi-ar fi apărat corect şansele la meciul cu Steaua.

De asemenea, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat în scris Comisia de Disciplină în legătură cu declaraţiile făcute de Negoiţă la 6 mai.

Ştefan Bărboianu a fost titular, la 3 mai, în meciul formaţiei Dinamo, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în faţa echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La două zile după această partidă, FC Dinamo a anunţat rezilierea de comun acord a contractului cu fundaşul Ştefan Bărboianu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formaţia "alb-roşie" în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici