Ionuţ Popa: UTA nu poate promova în acest sezon

Directorul tehnic al echipei UTA Arad, Ionuţ Popa, a declarat că formaţia sa nu poate promova în Liga I în acest sezon, deoarece se confruntă cu mari probleme financiare.

31 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Popa: UTA nu poate promova în acest sezon

Ionuţ Popa: UTA nu poate promova în acest sezon (Imagine: Ana Poenariu/MediafaxFoto)

O grilă de formare-promovare, de care fosta conducere de la UTA nu a ţinut cont, iar cea actuală spera să o rezolve la mica înţelegere, poate duce echipa într-un nou colaps financiar. Pe baza unei decizii definitive şi irevocabile, FIFA obligă gruparea arădeană la plata unei sume apropiate de 230.000 de euro către două cluburi de liga a treia din Serbia. Suma reprezintă o grilă de formare a jucătorului Nikola Vasilijevici şi trebuie achitată deoarece el avea statut de jucător amator când a fost transferat la UTA, unde l-a dobândit pe cel de profesionist.

Vasiljevici a fost adus la UTA în vara lui 2006, atunci când echipa era finanţată de Nicolae Bara şi Sandu Ion. Adrian Alexandrescu era director executiv iar Marcel Coraş director sportiv. Despre indemnizaţia de formare a fundaşului stânga s-a aflat însă doar recent.

Situaţia îi creează mari neplăceri directorului tehnic Ionuţ Popa, pus în situaţia să facă echipă fără mijloace financiare. "Le transmit suporterilor, prietenilor, tuturor celor care m-au interpelat în vreun fel sau altul că UTA nu poate promova în acest sezon. Pentru promovare avem nevoie de noutăţi în lot, numai că am avea nevoie şi de un buget de transferuri, care nu există, deoarece avem de achitat datorii vechi. Singura sursă pentru completarea lotului este de pe plan local, de la Gloria. Eu nu cred că UTA va aduce vreun jucător acum. Rămâne să aducem jucători de la Gloria, în funcţie de ce mai au ei acolo şi în rest nimic. În acest moment, UTA este asigurată financiar de banii veniţi de la Primărie, Consiliul Judeţean şi sponsorizarea de la Universitatea De Vest Vasile Goldiş Arad. Am discutat cu 12 jucători, din care voiam să transferăm doi sau trei, însă putem să-i mai aducem, cu noua datorie. De exemplu, Bucur, de la FC Bihor, nu are preţ ridicat de transfer, 15.000 de euro. Am putea aduce, de exemplu, jucători liberi sau de la cluburi cu probleme financiare şi mai mari, dar pe mine mă interesează jucători mai buni decât avem acum", a explicat Ionuţ Popa.

Până la apariţia problemei cu Vasilijevici, se ştia că gruparea arădeană mai avea de plătit 20.000 de euro fostului manager şi antrenor Ionuţ Chirilă, 12.000 de euro mijlocaşului Florin Dan, 15.000 de euro la Wisla Cracovia pentru împrumutul lui Norbert Varga şi 16.000 de euro la fostul oficial Marian Spiru. Acum, datoriile clubului se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

Ionuţ Popa spune că a solicitat conducerii clubului să apeleze la justiţie pentru ai pedepsi pe cei care au făcut datoriile. "Nu se poate ca 21 de jucători să devină liberi, antrenorul să aibă de primit şi acum bani, să stea bine mersi şi să râdă de noi. Au fost aici jucători care au jucat ca boxerii, câteva reprize, şi au luat zeci şi sute de mii de euro. Să fie traşi la răspundere antrenorii şi conducătorii. Şi-au bătut joc de banii lui Sandu Ion şi Bara. Poate şi acum erau finanţatori, dacă cei care le-au gestionat banii nu şi-ar fi bătut joc. Nu dau vina pe cineva anume, dar această problemă ar trebui rezolvată, pentru că UTA a fost pe punctul de-a fi desfiinţată. Vasiljevici? Cine l-a transferat? Nu ştiu cine s-a ocupat, nici nu mă interesează. Mă interesează o anchetă, să se stabilească clar cine a făcut acest jaf la UTA. Trebuie să se facă dreptate şi poate nu o să se facă vreodată, ca la Revoluţie", a spus tehnicianul arădean.

Dacă, în urmă cu un an, bugetul lunar de salarii se ridica la peste 120.000 de euro, actuala conducere se descurcă cu mai puţin de 50.000 de euro. Lipsa bugetului ar putea forţa banca tehnică a echipei să menţină în lot o parte dintre jucătorii propuşi pentru disponibilizări. Singurul jucător la care s-a renunţat oficial este mijlocaşul ivorian Dodo Digbeu, care se va reîntoarce la CFR Cluj. Un alt jucător cu bagajele făcute este Rolando Sousa Edson. Atacantul portughez are acceptul clubului să plece în 18 ianuarie la probe de joc în Rusia.

La sfârşitul turului Ligii a II-a, Seria a II-a, UTA ocupă locul secund, promovabil, cu 31 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici