Iordănescu: FRF nu trebuie să numească un selecţioner interimar

Directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, a declarat, luni, că preşedintele Răzvan Burleanu nu trebuie să numească un selecţioner interimar, precizând că este important ca antrenorul de la partida cu Irlanda de Nord, ultima oficială din 2014, să conducă naţionala până la finalul preliminariilor.

155 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: FRF nu trebuie să numească un selecţioner interimar

Anghel Iordănescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Trebuie să fim exacţi şi clari. Eu consider că echipa naţională are nevoie ca antrenorul de la meciul cu Irlanda să fie şi antrenor la celelalte meciuri. Deci nu sunt adeptul antrenorului interimar", a spus Iordănescu, al cărui nume a fost vehiculat ca variantă de antrenor interimar până la începutul anului viitor, când un alt tehnician, care activează în prezent la o echipă de club, îşi poate rezilia contractul.

România mai are de disputat în acest an o partidă oficială, cu Irlanda de Nord (14 noiembrie, Bucureşti), şi un meci amical, cu Danemarca (18 noiembrie, la Bucureşti).

Iordănescu a explicat că primul pas în ceea ce priveşte alegerea înlocuitorului lui Victor Piţurcă este împuternicirea preşedintelui Răzvan Burleanu de către Comitetul de Urgenţă al FRF, pentru desemnarea noului selecţioner. "Eu cred că trebuie să avem răbdare, sunt proceduri pe care preşedintele FRF trebuie să le străbată. În sensul că el trebuie să fie împuternicit de Comitetul de Urgenţă pentru a desemna viitorul antrenor al echipei naţionale. După care Comitetul Executiv va trebui să valideze propunerea pe care domnul Burleanu o va prezenta", a afirmat el.

În opinia directorului tehnic, viitorul selecţioner trebuie să aibă experienţă şi să fie "obişnuit cu performanţa". "Am avut o discuţie cu preşedintele Burleanu de o oră şi jumătate, două ore, în care am trecut în revistă care ar fi posibilităţile şi cine ar putea fi noul antrenor al echipei naţionale. Din punctul meu de vedere am spus că avem nevoie de o personalitate puternică, un om cu vastă experienţă, care să fie obişnuit cu performanţa, un om care să aibă puterea deciziei şi să acţioneze rapid. Poate fi şi un om tânăr care are experienţă, de ce nu? În orice caz, eu cred că este o diferenţă uriaşă între a fi antrenor la o echipă de club şi selecţioner la echipa naţională. Dar eu vă asigur că fotbalul românesc şi FRF are de unde alege, indiferent că este un antrenor din ţară sau unul care activează în străinătate", a spus oficialul FRF, care a refuzat să dezvăluie numele antrenorilor pe care i-a propus preşedintelui Răzvan Burleanu.

Anghel Iordănescu a adăugat că este extrem de important ca numirea selecţionerului să se realizeze cât mai rapid posibil. "Eu sper, aşa cum a promis preşedintele FRF, ca desemnarea selecţionerului să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni sau cel mai rău caz la începutul săptămânii viitoare. Dar cu cât îl desemnăm mai rapid pe selecţioner cu atât mai bine, pentru că meciul cu Irlanda de Nord este extrem de important, înseamnă enorm de mult pentru fotbalul românesc. Şi el trebuie desemnat extrem de rapid pentru a-i da posibilitatea să pregătească acest meci", a precizat el.

Vineri, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a exclus varianta numirii unui selecţioner străin la conducerea tehnică a primei reprezentative, declarând, într-o conferinţă de presă, că noul antrenor al echipei naţionale va fi român şi va fi anunţat până la finalul săptămânii viitoare.

De la renunţarea lui Victor Piţurcă la conducerea echipei naţionale, oamenii de fotbal au vehiculat mai multe nume de antrenori care ar putea prelua funcţia de selecţioner, printre aceştia numărându-se Cosmin Contra, Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni, Anghel Iordănescu sau Ioan Andone.

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat, joi, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.

Victor Piţurcă, în vârstă de 58 de ani, se afla în funcţia de selecţioner al României din 1 iulie 2011, acesta fiind al treilea mandat al său la prima reprezentativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici