Iordănescu: Irlanda de Nord are din start un avantaj, au avut două meciuri de pregătire

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că naţionala Irlandei de Nord va fi avantajată în partida de sâmbătă, din preliminariile Euro-2016, de faptul că a disputat două meciuri de pregătire.

268 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Irlanda de Nord are din start un avantaj, au avut două meciuri de pregătire

Iordănescu: Irlanda de Nord are din start un avantaj, au avut două meciuri de pregătire (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Din start echipa Irlandei de Nord are un avantaj, reuşind să facă două jocuri de pregătire cu Qatar şi Irlanda, ceea ce le-a dat posibilitatea fotbaliştilor să intre într-un ritm de joc. Noi nu am reuşit să avem un meci internaţional, ci doar un joc cu o echipă din Liga a III-a. Eu cred că e o întâlnire extrem de importantă pentru că joacă locul unu cu locul doi, dar şi pentru ceea ce va fi în continuare în grupă şi pentru noi. Am văzut meciurile cu Qatar şi Finlanda, dar şi jocul cu România. Irlanda de Nord e o echipă foarte puternică, cu un nucleu de jucători foarte puternici, care ne-a pus probleme şi la Bucureşti şi sunt convins că o vor face şi în Irlanda. Nu ştiu dacă ne-ar califica o victorie acolo, eu cred că trebuie să o luăm cu paşi mărunţi, să jucăm acest meci, să obţinem un rezultat bun, şi apoi avem timp să facem calcule", a spus Iordănescu.

Antrenorul echipei naţionale s-a arătat îngrijorat de faptul că unii jucători de la naţională nu evoluează la echipele de club, iar alţii sunt în căutarea unor formaţii cu care să semeneze contracte: "Mă îngrijorează foarte mult situaţia jucătorilor din străinătate. Au mari probleme, sunt îngrijorat că unii nu au jocuri în permanenţă, nu joacă cu regularitate şi că avem foarte mulţi jucători care au dificultăţi în ceea ce priveşte contractele lor. Ştiţi că unii îşi caută echipă, nu au contacte, mental sunt convins că le crează şi lor probleme. Sunt preocupat pentru că nu-i uşor să-i motivezi, să le dai încredere atunci când nu au echipă pentru sezonul viitor".

Fundaşul Cristian Săpunaru s-a declarat încântat de faptul că a revenit la echipa naţională, sperând să redebuteze cu o victorie. "Sunt fericit că m-am întors la echipa naţională. Echipa naţională nu se refuză, am avut problema pe care o ştiţi toţi. Sunt fericit că sunt aici şi sper să redebutez cu o victorie. Mă simt mai bine, am o problema la spate, dar mă simt mai bine. Cu Irlanda nu suntem favoriţi, e un meci de 50-50 la sută şanse. Irlanda are o echipă bună, diferită faţă de a noastră, jucăm la ei, sper ca la final să ieşim victorioşi şi să ne apropiem de calificare", a spus Săpunaru.

Jucătorul echipei Rapid în sezonul trecut al Ligii I, Săpunaru a refuzat convocările la naţională în perioada în care Victor Piţurcă era selecţioner.

Atacantul Florin Andone, căruia i-a expirat contractul cu gruparea spaniolă Cordoba, a afirmat că îşi va căuta un angajament după partida de sâmbătă a naţionalei: "Pe moment nu mă gândesc la contract, mă gândesc la echipa naţională. Sâmbătă avem un meci foarte important şi după voi avea timp să mă gândesc la viitorul meu".

Jucătorul stelist Alexandru Chipciu consideră că partida cu Irlanda de Nord va fi diferită faţă de meciul tur de la Bucureşti, câştigată de România cu 2-0. "Vacanţa a fost scurtă. Sper să am un an cât mai bun şi să câştigăm meciul din Irlanda de Nord. În meciul de la Bucureşti ei au avut o evoluţie modestă, dar au avut şi foarte mulţi absenţi. Acum cred că vor juca, şi dacă ne uităm la echipele la care evoluează, majoritatea din Premier League cred că vom avea un meci greu acolo, chiar dacă valoric suntem mai buni. Acasă cred că sunt destul de puternici", a declarat Chipciu.

Portarul Ciprian Tătăruşanu a afirmat că este apt din punct de vedere medical pentru a evolua în partida de sâmbătă: "Eu sunt foarte bine din punct de vedere medical, pot evolua dacă selecţionerul va apela la serviciile mele".

Partida Irlanda de Nord - România, din Grupa F a Campionatului European din 2016, se va disputa sâmbătă, pe stadionul Windsor Park din Belfast, de la ora 21.45. După disputarea a cinci etape din grupă, România se află pe primul loc, cu 13 puncte, iar Irlanda de Nord se află pe poziţia a doua, cu 12 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici