Iordănescu: Nu ne temem de finlandezi, îmi doresc ca jucătorii să se ridice la nivelul suporterilor

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu se teme de selecţionata Finlandei şi a precizat că îşi doreşte ca "tricolorii" să se ridice la nivelul suporterilor care îi vor încuraja, joi, din tribunele Arenei Naţionale.

347 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Nu ne temem de finlandezi, îmi doresc ca jucătorii să se ridice la nivelul suporterilor

Iordănescu: Nu ne temem de finlandezi, îmi doresc ca jucătorii să se ridice la nivelul suporterilor (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Ne aşteaptă un meci dificil cu un andversar care încă mai speră şi crede că se poate califica. Doresc ca jucătorii noştri să dea dovadă de determinare maximă, de agresivitate pentru a rezolva situaţia calificării cât mai rapid. Temeri vizavi de adversari nu am. Îi cunoaştem, i-am analizat, îi respectăm, dar nu ne temem de ei. Sunt convins că acest lucru îl vor dovedi jucătorii pe teren. Jocul cu Finlanda era extrem de delicat pentru noi dacă se juca fără spectatori. Din fericire pentru echipa naţională, federaţia a obţinut o victorie extrem de importantă la UEFA şi din acest moment suntem siguri că vom avea lângă echipa naţională pe suporterii noştri. Îmi doresc din tot sufletul ca echipa naţională să se ridice la nivelul suporterilor", a spus tehnicianul.

El le-a transmis fanilor să susţină echipa naţională din primul până în ultimul minut indiferent de evoluţia scorului pe parcursul întâlnirii cu Finlanda. "Mă aşteptam să fie un asemenea interes. Nu estimam să avem un stadion plin, dar ştiu că echipa naţională este iubită şi poate aduce o bucurie românilor. Din acest punct de vedere fac apel la jucătorii noştri să dovedească faptul că sunt în stare să îi bucure pe români. Fanilor le transmit să aibe încredere în echipa naţională, să o susţină pe tot parcursul jocului indiferent de cum se va derula meciul. Pentru că sunt sigur că şi jucătorii vor face totul pentru a-i bucura la final", a adăugat antrenorul.

Iordănescu susţine că un fotbalist nu se poate declara satisfăcut până nu participă la un turneu final. "Le-am spus jucătorilor că nimic în lume nu se aseamănă cu o calificare şi o participare la un turneu final. Poate doar câştigarea Ligii Campionilor sau Ligii Europa. Dar un turneu final înseamnă enorm de mult. Un jucător de echipă naţională dacă nu ajunge la un turneu final nu se poate declara satisfăcut sau că a făcut performanţă", a explicat el.

Selecţionerul a discutat la telefon cu Ciprian Marica, jucător pe care nu l-a convocat la ultimele acţiuni ale echipei naţionale. "Acum câteva zile am vorbit cu Marica. L-am sunat, i-am urat «La Mulţi Ani» şi l-am întrebat de situaţia lui. E greu să aduci un jucător la echipa naţională după trei operaţii şi opt luni de pauză şi în momentul în care nu îşi găseşte locul la echipa de club", a spus antrenorul.

Întrebat dacă se gândeşte să renunţe la postul de selecţioner după ce România va obţine calificarea la Euro-2016 aşa cum a declarat fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, Anghel Iordănescu s-a ridicat şi a încheiat conferinţa de presă. "Mircea Sandu e prietenul meu şi îi mulţumesc pentru afirmaţia făcută. Şi mulţumesc şi dumneavoastră pentru conferinţa de presă", a adăugat Iordănescu.

Partida România - Finlanda, din penultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, va avea loc, joi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici