Iordănescu: Se fac demersuri pentru un meci amical cu Spania

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat luni, într-o conferinţă de presă că Federaţia Română de Fotbal face demersurile pentru organizarea unui meci amical cu naţionala Spaniei, tehnicianul dorind ca până la Campionatul European să adune 6 jocuri de pregătire.

252 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Se fac demersuri pentru un meci amical cu Spania

Iordănescu: Se fac demersuri pentru un meci amical cu Spania (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Jocul cu Italia este primul de pregătire, am cerut preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal cât mai mulţi adversari de acest calibru, am cerut Anglia, Spania, Belgia sau Italia şi văd că mi-a îndeplinit o doleanţă. Am solicitat un turneu pentru jucătorii din ţară, pentru că îmi doresc ca jucători noi să îmbrace tricoul naţionalei. Am cerut meciuri grele şi se fac demersuri pentru un joc cu Spania. Mi-aş dori ca până la plecarea în Franţa să avem şase meciuri de pregătire. La meciul din Italia eu cred că stadionul va fi plin şi îmi doresc să fie cât mai mulţi români. Italienii au încă o echipă puternică, sunt mulţi jucători cu experienţă şi faptul că s-au calificat la pas din grupa din care au făcut parte spune multe. Noi ne dorim să avem o prestaţie bună. Deocamdată nu a fost aprobat proiectul prezentat de mine în Comitetul Executiv, ci doar turneul de pregătire din iarnă. Următorul meci al naţionalei va fi în februarie, nu ştiu dacă sub titulatura de echipă divizionară sau naţională, dar sigur va fi cu jucători din ţară. Vor fi trei meciuri de pregătire în acea perioadă", a declarat Iordănescu.

Antrenorul echipei naţionale nu a semnat deocamdată noul contract cu FRF, cel în vigoare expirând imediat după partida amicală cu Italia, din 17 noiembrie, şi nu ştie dacă va continua şi după terminarea Campionatului European de anul viitor: "Nu ştiu, în momentul de faţă nu s-a semnat noul contract între Federaţia Română de Fotbal şi selecţioner, există doar aprobarea Comitetului Executiv. Eu îmi doresc să continui la echipa naţională, dar deocamdată nu s-a semnat şi vechiul contract expiră a doua zi după meciul cu Italia. Mai sunt multe lucruri de lămurit, de obiectiv, sunt foarte multe probleme care trebuie stipulate în contract".

Anghel Iordănescu şi-ar dori ca România să profite de prima de calificare la CE 2016 şi să promoveze cât mai mulţi tineri la echipa naţională. "Italia ne-a luat-o înainte în ceea ce priveşte promovarea tinerilor. Fiecare club trebuie să aibă 25 de jucători profesionişti, din care patru trebuie să fie crescuţi în academia proprie de juniori. Această calificare ne va aduce nouă 10 milioane de euro şi apoi se vor adăuga primele de victorii. Ar fi bine ca şi la noi să se facă totul pentru promovarea tinerilor, trebuie să profităm de această calificare", a mai spus Iordănescu.

Referitor la faptul că singurul jucător convocat de la campiona Steaua pentru partida cu Italia, Iordănescu a spus că Adrian Popa este singurul care merita: "Îmi amintesc că atunci când erau 7-8 jucători de la Steaua convocaţi eram criticat că de ce sunt atât de mulţi. Atunci Steaua domina întrecerea internă, pe când acum trece printr-o perioadă delicată. Cred că în momentul de faţă reclamă prezenţa la naţională doar cel pe care l-am convocat (n.r. - Adrian Popa). Oricum porţile echipei naţionale rămân deschise şi mă refer şi al cei care au ajutat foarte mult echipa naţională, pe Marica, Tamaş, Daniel Niculae, Dorin Goian, orice jucător. Astăzi vedeaţi alţi doi jucători tineri dacă echipa naţională de tineret nu ar fi avut un meci oficial. Dar aceşti jucători trebuie să confirme prin prestaţii. Eu mă gândesc din când în când şi la Mutu, dar din alte considerente, nu să-l convoc la naţională, deşi el îşi doreşte foarte mult să se întoarcă".

Atacantul formaţiei CSU Craiova, Andrei Ivan s-a declarat încântat de prima convocare la echipa naţională: "Am fost sunat aseară la 11, am fost foarte bucuros şi sper să mai primesc astfel de telefoane".

Jucătorul echipei Astra Giurgiu, Constantin Budescu, consideră că Italia reprezintă încă o forţă în fotbalul mondial. "Va fi un meci dificil, cu una dintre cele mai puternice echipe calificate la Campionatul European şi sper să facem faţă. Eu cred că Italia este încă o forţă, are jucători de calitate", a afirmat Budescu.

Mijlocaşul Mihai Pintilii a precizat faptul că toţi componenţii echipei naţionale vor dona sume de bani pentru victimele incendiului din clubul Colectiv.

Echipa României va întâlni Italia în 17 noiembrie, de la ora 21.45, la Bologna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici