Iorgulescu: Fotbaliştii care vin în Liga I din ţări extracomunitare trebuie să aibă puţină calitate

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că fotbaliştii din afara Uniunii Europene care vin să joace în Liga I "trebuie să aibă puţină calitate", el precizând că limitarea jucătorilor extracomunitari propusă va ajuta echipa naţională a României.

84 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Fotbaliştii care vin în Liga I din ţări extracomunitare trebuie să aibă puţină calitate

Iorgulescu: Fotbaliştii care vin în Liga I din ţări extracomunitare trebuie să aibă puţină calitate (Imagine: Shutterstock)

"Am discutat cu Franco Baresi şi mi-a spus că aceeaşi problemă o au şi ei în campionatul italian cu jucătorii extracomunitari. Şi amândoi suntem de părere că fotbaliştii care vin din ţări extracomunitare trebuie să aibă puţină calitate. Noi ne-am limitat la trei selecţii la loturile naţionale, nu cerem prezenţa în 75 la sută din meciurile din ultimul an cum se cere în Anglia de exemplu. Încercăm să facem paşi mici, dar benefici fotbalului românesc. A fost vreun jucător convocat la naţionala Braziliei şi care a venit în România? Nu. Noi luăm brazilienii de mâna a doua, pe cei de la naţională îi iau cluburile din campionatele puternice care îi pot plăti. Noi impunem aceasă regulă pentru a avea mai mulţi români care să poată fi selectaţi la echipa noastră naţională", a spus Iorgulescu.

Adunarea Generală a LPF a adoptat, la 27 ianuarie, mai multe modificări ale regulamentului, care urmează să fie înaintate Comitetului Executiv al FRF, una dintre acestea făcând referire la interzicerea legitimării de jucători extracomunitari fără cel puţin trei selecţii la echipele naţionale.

Noul pachet de măsuri prin care LPF doreşte încurajarea formării jucătorilor la nivel naţional urmează să fie înaintat spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, aplicarea acestuia fiind programată pentru returul sezonului 2016-2017 al Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici