Iorgulescu: Nu e normal ca Steaua să joace toate meciurile în deplasare

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu e normal ca Steaua să joace toate meciurile din Liga I în deplasare şi a precizat că speră ca Arena Naţională să primească cât mai curând avizul ISU pentru prevenirea incendiilor.

195 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Nu e normal ca Steaua să joace toate meciurile în deplasare

Iorgulescu: Nu e normal ca Steaua să joace toate meciurile în deplasare (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Sunt depuse toate documentele la Ministerul Dezvoltării. Ministerul Dezvoltării trebuie să dea un agrement către ISU, care va da autorizaţia. Nu e OK ca Steaua să dispute toate meciurile pe alte stadioane, sperăm ca Arena Naţională să primească autorizaţia cât mai repede. Documentele sunt în regulă. În România în situaţia asta sunt Arena Naţională şi stadionul de la Cluj, nu mai avem informaţii că ar fi şi alte stadioane fără autorizaţii. Stadioanele construite înainte de 1992 nu au nevoie de această autorizaţie", a declarat Iorgulescu.

Arena Naţională nu are autorizaţie de securitate în caz de incendiu şi, din acest motiv, meciul Steaua - FC Botoşani, contând pentru etapa a XVII-a a Ligii I, s-a jucat, la 8 noiembrie, la Cluj-Napoca, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Referitor la finala Cupei Campionilor Asiei, Iorgulescu a spus că echipa antrenată de Cosmin Olăroiu are şansa să câştige meciul retur: "Va fi ca la un examen, ca să câştigi trebuie să te prezinţi în primul rând. Eu zic că are şanse, chiar dacă echipa chineză are o forţă de joc şi are avantajul meciului de acasă. Important e să nu primeşti gol acasă, şi-a atins obiectivul în tur şi cu puţină şansă eu cred că poate câştiga Cupa Campionilor Asiei. Eu sper asta, pentru că e un român de-al nostru, ar fi o încununare pentru el. Eu l-am propus în vară să preia echipa naţională a României în paralel. Acum, după Campionatul European nu ştiu ce va fi, federaţia hotărăşte".

Echipa Al Ahli (Emiratele Arabe Unite), antrenată de Cosmin Olăroiu, a remizat, pe teren propriu, scor 0-0, cu formaţia chineză Guangzhou Evergrande, în prima manşă a finalei Ligii Campionilor Asiei. Meciul retur va avea loc în data de 21 noiembrie, la Guangzhou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici