Iorgulescu: Nu sunt adeptul arbitrilor străini în Liga I, numai să nu ne forţeze arbitrii români

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu este adeptul aducerii de arbitri străini la meciurile din Liga I, dar va lua o astfel de decizie dacă arbitrii români vor greşi decisiv favorizând anumite echipe.

44 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Nu sunt adeptul arbitrilor străini în Liga I, numai să nu ne forţeze arbitrii români

Gino Iorgulescu (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

"Eu nu sunt adeptul aducerii arbitrilor străini în Liga I, numai să nu ne forţeze arbitrii noştri de aici. De ei depinde. Dacă nu fac greşeli decisive în teren, atunci nu aducem străini. Dar dacă greşesc într-un anumit sens atunci Adunarea Generală a LPF poate să decidă aducerea de străini la anumite meciuri sau chiar la toate", a explicat oficialul LPF.

El speră ca arbitrajul românesc să se îmbunătăţească după instalarea grecului Kyros Vassaras în funcţia de preşedinte al CCA. "Nu l-am cunoscut personal, dar o să ne dăm cu părerea când vom vedea că arbitrajul s-a îmbunătăţit sau a luat-o pe o pantă greşită. Eu sper că fiind străin, şi mai sunt exemple în Europa, lucrurile să se îndrepte şi să avem arbitraje cât mai bune", a adăugat Iorgulescu.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, vineri, cu unanimitate de voturi, numirea grecului Kyros Vassaras în funcţia de preşedinte al CCA.

Vassaras îl înlocuieşte în funcţie pe Alexandru Deaconu, care se afla la conducerea CCA din august 2012. Deaconu va face parte în continuare din Comisia Centrală a Arbitrilor în calitate de vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici