Iorgulescu spune că nu există un plan B în disputa cu ISB: Nu avem altă ofertă pentru drepturile TV

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunţat, luni, că instituţia pe care o conduce nu are un plan de rezervă în cazul rezilierii contractului cu Intel Sky Broadcast (ISB), precizând că nu există o altă ofertă pentru drepturile TV, deşi a contactat mai multe companii media.

167 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu spune că nu există un plan B în disputa cu ISB: Nu avem altă ofertă pentru drepturile TV

Iorgulescu spune că nu există un plan B în disputa cu ISB: Nu avem altă ofertă pentru drepturile TV (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Nu. Aici e o mare problemă. Pentru că am mai avut discuţii cu companii media foarte mari şi nu am primit nimic. Am zis ca măcar o cerere de ofertă să ajungă, să vedem dacă am putea încerca să găsim altă soluţie. Dar până la această oră nu avem altă ofertă şi pe data de 19 iunie, în funcţie de discuţiile cu ISB-ul, vom hotărî ce drum luăm", a spus Iorgulescu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că un proces în instanţele civile cu ISB, companie care solicită diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din sezonul viitor al Ligii I, nu ar fi în avantajul cluburilor. "Dacă nu se respectă contractul există şi posibilitatea ca LPF să rezilieze unilateral acest contract. În ceea ce priveşte daunele, se pot cere daune... dar în instanţe şi cu termene foarte lungi. Nu ne-ar avantaja o dispută în acest caz. Bine ar fi să încerce să respecte contractul", a menţionat oficialul LPF.

În opinia acestuia, Liga I poate intra în colaps în cazul în care disputa cu ISB se prelungeşte. "Cluburile au probleme mari financiare şi cred eu că se poate intra în colaps dacă se tergiversează această discuţie şi nu se va lua o hotărâre pe 19 iunie. Dar timpul le va rezolva pe toate", a precizat el.

Iorgulescu a menţionat că anul trecut a preferat o negociere directă cu firma ISB din Malta pentru că LPF ar fi obţinut o sumă mai mică în cazul unei licitaţii. "Am ajuns la acest parteneriat cu ISB pentru că la vremea respectivă a fost o ofertă foarte bună. A fost o sumă foarte importantă şi nu cred că la vremea respectivă s-ar fi obţinut aceiaşi bani la o licitaţie. Am studiat atunci acest lucru şi erau semne că banii ar fi fost mai puţini decât s-au obţinut prin acest contract. Nu ascund faptul că am discutat cu companii media foarte mari, cum este Sportfive sau MP & Silva, care au luat drepturile TV prin alte ţări. Şi la valoarea pe care o propuneam, cea din acest contract, m-au refuzat. Aşa că atunci nu am avut altă ofertă, am negociat la sânge şi am obţinut aceşti bani, care, după opinia mea, sunt mai foarte mulţi. Aşa că de bine, de rău, un an s-au luat bani buni cu care cluburile au terminat acest campionat", a explicat Iorgulescu.

Preşedintele LPF a precizat că nu îl interesează dacă în spatele companiei ISB se află fostul proprietar al clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany. "Pe mine nu mă interesează cine e în spatele companiei. Important e că am obţinut aceşti bani anul trecut şi acum mă bat să obţin în continuare aceiaşi bani", a mai spus el.

Gino Iorgulescu este convins că vor apărea nemulţumiri la adresa sa în rândul preşedinţilor de cluburi, în cazul în care contractul cu ISB va fi diminuat. "Eu sunt alesul cluburilor şi sunt cu acestea în aceeaşi barcă. Eu nu am observat nicio nemulţumiri pe parcursul acestui an din partea preşedinţilor. Acum să vedem ce se va întâmpla, pentru că poate atunci se vor găsi câţiva care să fie nemulţumiţi. Dar dacă se rezolvă şi se respectă contractul nu văd de ce ar avea nemulţumiri", a precizat el.

Prezent la conferinţa de presă, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat că nu îşi reproşează nimic în ceea ce priveşte contractul cu ISB. "Acest contract a fost întocmit împreună cu echipa de avocaţi a LPF. Consider că este un contract foarte bun şi nu am să îmi reproşez nimic. Contractul cu ISB este clar că nu poate fi modificat unilateral. Una dintre părţi, ISB-ul, a făcut o propunere de diminuare a contractului. Adunarea Generală a decis azi să îl împuternicească pe preşedintele Gino Iorgulescu pentru a încerca întocmai executarea obligaţiilor contractuale. Doar Adunarea Generală poate decide dacă acceptă sau nu diminuarea sumei respective", a afirmat Justin Ştefan.

Adunarea Generală a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanţii companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce priveşte suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală din 19 iunie în funcţie de finalitatea discuţiilor preşedintelui Gino Iorgulescu.

Până la 15 iunie, ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I se vor reuni la 19 iunie pentru a decide soarta contractului cu firma din Malta, a anunţat, luni, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor. Surse din cadrul LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici