Iosif Nagy, recordmenul României la aruncarea discului, a murit la vârsta de 71 de ani

Iosif Nagy, recordmenul României la aruncarea discului, a murit, sâmbătă, la vârsta de 71 de ani. Fostul mare atlet a fost răpus fulgerător de un infarct miocardic.

258 afișări
Imaginea articolului Iosif Nagy, recordmenul României la aruncarea discului, a murit la vârsta de 71 de ani

Iosif Nagy, recordmenul României la aruncarea discului, a murit la vârsta de 71 de ani

Deschizător de drumuri în proba de aruncarea discului, născut în anul 1946 la Târgu Mureş, Iosif Nagy "Iosca" a stabilit în data de 22 mai 1983, la Zaragoza, recordul naţional al acestei probe, performanţă valabilă şi astăzi: 68,12 m. Multiplu campion naţional de juniori şi seniori, Iosif Nagy a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Montreal (1976) şi la Moscova (1980).

A fost descoperit de antrenorul Mircea Buhlea în oraşul natal, pentru ca ulterior, să fie legitimat la CSA Steaua Bucureşti, sub „bagheta” emeritului Dan Serafim. A părăsit „ovalul magic” la 38 de ani. Ca absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport a activat ca profesor şi antrenor la Târgu Mureş. Înmormântarea are loc azi, la Târgu Mureş.

74,08 m e recordul mondial stabilit de Jurgen Schult (RDG), în 1986, la Neubrandenburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici