Irina Bara atinge sferturile de finală la turneul de la Koper, după un meci de peste trei ore

Tenismena română Irina Bara va urca 11 locuri în clasamentul mondial, după ce s-a calificat în sferturile de finală ale turmeului de tenis feminin ITF W60 de la Koper (Slovenia), învingând în optimi pe croata Jana Fett cu 7-6 (7), 5-7, 7-6 (5), după un meci maraton de 3 ore şi 39 de minute.

272 afișări
Imaginea articolului Irina Bara atinge sferturile de finală la turneul de la Koper, după un meci de peste trei ore

Irina Bara

Bara a câştigat primul set la tiebreak, după un joc disputat, cu 8 break-uri, în care a salvat 5 mingi de set ale adversarei sale. Ea a revenit de la 2-6 în tiebreak cu 5 mingi consecutive câştigate, închizând setul cu 7-6 (7).

În setul secund, Bara a revenit de la 2-5 şi serviciul pentru Fett, dar după ce a egalat la 5-5 a pierdut următoarele două game-uri, meciul fiind dus în set decisiv.

Tenismena română a avut prima şansă în acest set, în care a condus cu 4-2. Fett a egalat la 4-4 şi de aici fiecare jucătoare şi-a valorificat servicul pentru a trimite soarta calificării într-un ultim tiebreak.

Bara a cedat primul punct, dar apoi a condus 3-1. Fett a recuperat diferenţa pentru 3-3, dar după schimbul de terenuri, românca a trecut din nou în avantaj cu 5-3. A urmat o nouă egalare şi o primă minge de meci pentru Bara, fructificată imediat.

În sferturile de finală, Irina Bara o va întâlni pe germana Silvia Ambrosio (412 WTA).

În sferturi la Koper s-a mai calificat şi Andreea Mitu, urmând ca tot joi să evolueze în optimi şi Jaqueline Cristian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici