Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului de tenis de la Cincinnati

Jucătoarea de tenis Irina Begu (locul 24 în clasamentul mondial) a pierdut, miercuri, meciul cu sportiva suedeză Johanna Larsson (poziţia 67 WTA), scor 3-6, 6-4, 3-6, în primul tur al turneului Premier 5 de la Cincinnati, SUA, disputat pe hard şi dotat cu premii de 2.503.250 de dolari.

479 afișări
Imaginea articolului Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului de tenis de la Cincinnati

Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului de tenis de la Cincinnati

Partida a durat o oră şi 51 de minute. Begu a servit 5 aşi, dar a comis 8 duble greşeli, iar procentajul de reuşită al primului serviciu a fost foarte bun, 76%. Deficienţele au venit pe serviciul 2, cu doar 10 din 32 de puncte câştigate. Românca şi-a cedat de patru ori serviciul şi a izbutit două break-uri.

Până la această confruntare, bilanţul întâlnirilor directe era egal, 1-1. Begu a câştigat în sferturi la Seoul în 2015, iar Larsson s-a impus în primul tur la Australian Open în acest an.

Românca nu repetă performanţa din 2015 în turneul american, când a ajuns în turul doi. Irina Begu (25 de ani) se află la cea mai bună clasare din carieră, vine după un turneu câştigat (la Florianopolis, pe hard) şi o participare la Jocurile Olimpice de la Rio.

Johanna Larsson a acces pe tabloul principa din postura de lucky loser. În turul doi al competiţiei de la Cincinnati, suedeza o va întâlni pe Dominika Cibulkova (Slovacia, locul 11 WTA). Cibulkova nu a trecut niciodată de runda secundă la Cincinnati, dar vine după un sezon foarte bun pe iarbă (trofeu la Eastbourne şi sfert de finală la Wimbledon).

Pentru participarea în turneul american, românca va primi un punct în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 12.205 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici