Irina Spîrlea: Aş vrea ca Niculescu să joace la dublu, pentru că are mai multă experienţă

Căpitanul echipei României din Cupa Federaţiei, Irina Spîrlea, a declarat, vineri, că îşi doreşte că jucătoarea Mondica Niculescu să facă parte din perechea care va juca meciurile de dublu, deoarece are mai multă experienţă.

19 afișări

"Încă nu ne-am hotărât asupra meciurilor de la dublu, pentru că depindem şi de forma jucătoarelor. Vom vedea cum se simt fetele, dar aş vrea ca Niculescu să fie în primul rând la dublu, pentru că are mai multă experienţă. De asemenea, Sorana cred că ar face un cuplu bun cu Monica, dar vom mai vedea. Mai avem antrenamente şi vom vedea cum se înţeleg mai bine", a spus Spîrlea.

Fosta juătoare de tenis a adăugat că nu se va uita la poziţiile din clasament ale jucătoarelor pentru partidele din Cupa Federaţiei. "La Cupa Federaţiei sau la Cupa Davis totul depinde foarte mult de atmosferă şi de tensiunea care se creează. Multe jucătoare evoluează mai bine decât atunci când joacă la individual. Pe hârtie, România pare printre cele mai puternice echipe, dar anul trecut s-a demonstrat că nu poziţia din clasament joacă, iar o jucătoare din top 30 a pierdut cu una care abia intrase în primele 1.000. Refuz să mă mai uit la clasament. Ungurii au două jucătoare bune, dar rămâne de văzut dacă vor veni cu acestea. Până nu ajungem acolo nu ştim ce ne aşteaptă. Toţi declară o echipă la început, dar până la începerea meciurilor se pot face modificări, aşa cum ni s-a întâmplat şi nouă cu accidentarea Simonei Halep", a afirmat Irina Spîrlea.

Căpitanul României a mai precizat că îi place să vină să lucreze cu echipa de Cupa Federaţiei, deoarece se înţelege foarte bine cu jucătoarele. "Îmi place foarte mult să vin să le pregătesc pe fete pentru Fed Cup, deoarece sunt simpatice şi relaxate. Se poate crea o atmosferă bună cu ele, pentru că se cunosc foarte bine şi se înţeleg bine. Acest lucru le ajută şi în circuit, nu doar la Cupa Federaţiei. Probabil că acesta este şi motivul pentru care România are cinci jucătoare în top 100", a mai spus Spîrlea.

Echipa României de Cupa Federaţiei va juca, în perioada 2-5 februarie, în Israel, în grupa D din cadrul diviziei a treia (Grupa I Euro-africană), alături de Olanda, Ungaria şi Letonia.

Pentru România vor juca Alexandra Dulgheru (locul 30 WTA), Monica Niculescu (locul 85 WTA), Sorana Cîrstea (locul 94 WTA), Cristina Dinu (18 ani, locul 573 WTA şi locul 15 ITF - juniori), în vreme ce Irina Spîrlea va fi căpitanul echipei.

Componenţa celorlalte grupe ale diviziei a treia este următoarea:

Grupa A: Elveţia, Marea Britanie şi Danemarca;

Grupa B: Polonia, Israel, Bulgaria şi Luxemburg;

Grupa C: Belarus, Austria, Croaţia şi Grecia.

Echipele care se vor clasa pe primul loc în fiecare grupă vor juca între ele, urmând ca cele două învingătoare să se califice în play-off-ul din perioada 16-17 aprilie, pentru Grupa a II-a Mondială.

De asemenea, reprezentativele care se vor clasa pe ultimul loc în fiecare dintre cele patru grupe vor juca între ele, iar învinsele vor evolua în barajul pentru retrogradare în Grupa a II-a Europa/Africa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici