Irlanda: Două echipe de baschet, obligate să rejoace ultimele 3 zecimi de secundă ale unui meci

  • Două echipe irlandeze de baschet au fost obligate să reia ultimele 0,3 secunde ale unui meci din sferturile de finală ale diviziei secunde.
  • Limerick Sport Eagles a învins Portlaoise Panthers cu 80-78 pe 23 martie.
  • Însă meciul din eşalonul secund s-a încheiat într-un mod controversat.
113 afișări
Imaginea articolului Irlanda: Două echipe de baschet, obligate să rejoace ultimele 3 zecimi de secundă ale unui meci

Irlanda: Două echipe de baschet, obligate să rejoace ultimele 3 zecimi de secundă ale unui meci

Punctele câştigătoare ale celor de la Eagles au fost marcate din aruncări libere acordate pe ultima sirenă.

Portlaoise a făcut apel pe motiv că aruncările libere nu ar fi trebuit să fie permise, deoarece timpul expirase exact când a fost dictat faultul, informează BBC Sport.

Iniţial, Comitetul Ligii Naţionale (NLC) le-a spus că rezultatul va rămâne valabil, deoarece decizia unui arbitru nu poate fi anulată retroactiv.

Cu toate acestea, li s-a oferit opţiunea de a face apel la Comitetul Naţional de Apel (NAC).

NAC a decis că meciul ar trebui rejucat în întregime, dar Basketball Ireland a declarat între timp că opţiunea de a face apel a fost „acordată din greşeală".

NAC a decis apoi că meciul nu va fi rejucat în întregime, dar că cele 0,3 secunde rămase ar trebui să fie jucate.

Basketball Ireland a declarat că acest lucru ar trebui să se întâmple în această săptămână şi că va fi „în legătură cu cluburile pentru a stabili data".

Controversa a apărut după ce s-a considerat că Jason Killeen a fost faultat în timp ce arunca la coş, chiar în momentul în care a sunat sirena de final. Fostul căpitan al Irlandei a înscris cele două aruncări libere rezultate pentru a-i aduce pe Eagles în avantaj.

Aceste puncte rămân valabile, astfel că Eagles vor conduce cu 80-78 când vor relua jucarea ultimelor 0,3 secunde ale meciului.

Învingătoarea va înfrunta MOY Tolka Rovers în semifinale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici