Italia a câştigat Salatiera de Argint. Victorie istorică în Cupa Davis

Jannik Sinner şi-a încheiat anul 2023 cu o nouă victorie, aceasta pecetluind oficial victoria Italiei în Cupa Davis 2023, în finala împotriva Australiei.

914 afișări
Imaginea articolului Italia a câştigat Salatiera de Argint. Victorie istorică în Cupa Davis

Italia a câştigat Salatiera de Argint. Victorie istorică în Cupa Davis

Sinner nu a reuşit să ofere publicului italian trofeul la Torino săptămâna trecută, dar s-a revanşat spectaculos în această săptămână. El s-a dovedit a fi eroul ţării sale în cursa spre trofeul Cupei Davis, câştigând meciurile de simplu şi dublu pe tot parcursul săptămânii.

Victoria de ieri în faţa lui Djokovic la simplu a fost una care a relansat Italia în cursa pentru calificarea în finală, italianul contribuind apoi decisiv la victoria în proba de dublu.

A urmat apoi o încă demonstraţie de forţă, duminică împotriva lui Alex de Minaur, pecetluind victoria ţării sale prin obţinerea celui de-al doilea punct al confrntării.

A fost un meci fără istoric din partea lui Sinner, care a avut o misiune destul de uşoară după ce Matteo Arnaldi a asigurat primul punct. Alex de Minaur avea un dezavantaj de 0-5 în confruntările directe împotriva italianului înainte de acest meci.

Sinner a câştigat setul inaugural cu 6-4 în urma unui joc agresiv, în urma căruia a reuşit patru aşi şi 16 lovituri câştigătoare. De Minaur nu a reuşit să-şi ridice nivelul de joc la cel al italianului, astfel încât să îi pună probleme, cu toate că nu a jucat rău.

În setul al doilea, Sinner a trecut devreme în avantaj, moment din care nu a mai avut probleme, închizând setul, meciul şi finala cu un 6-0 categoric.

Scorul final a fost 6-4 6-0 pentru Sinner, care a terminat cu o statistică impresionantă: cinci aşi, 35 de lovituri câştigătoare şi zece erori neforţate.

A fost o victorie categorică a lui Sinner, care a oferit Italiei trofeul, după o săptămână perfectă.

Italia a câştigat Cupa Davis după o pauză de 47 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici