Italia îşi va depune candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026

Italia va intra în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026. Guvernul a dat aviz pozitiv, iar până pe 10 iulie urmeză să fie ales oraşul care va organiza întrecerile. Această decizie îi aparţine Comitetului Olimpic Naţional din Italia.

57 afișări
Imaginea articolului Italia îşi va depune candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026

Italia îşi va depune candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026

Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei, a declarat într-o conferinţă de presă că oraşul care va organiza J.O. de iarnă va fi ales în funcţie de costurile de organizare. Milano, Torino şi Cortina d’Ampezzo sunt propunerile. Oraşul urmează să fie ales de oficalii comitetului olimpic italian, iar decizia va fi anunţată până pe 10 iulie.

”Consiliul ministerial a acceptat organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026 şi a fost de acord cu cele 3 oraşe propuse. E important pentru noi să organizăm o astfel de competiţie. Guvernul Italiei va susţine candidatura.

Localitatea organizatoare va fi aleasă de Comitetul Olimpic Italian, care va alege cea mai bună variantă, în funcţie de raportul cost-beneficiu ”, a declarat Giuseppe Conte.

Potrivit presei din Italia, Milano este oraşul cu cele mai mari şanse de organizare. Din cursa pentru organizare s-au retras Austria, localitatea Graz, şi Elveţia, localitatea Sion.

Ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă a fost organizată de Italia în 2006, la Torino.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici