Italia termină pe locul trei în Liga Naţiunilor după victoria cu 3-2 în faţa Olandei

Italia a cucerit medaliile de bronz de consolare în turneul final al Ligii Naţiunilor completând o a doua înfrângere pe teren propriu pentru gazda evenimentului, Olanda, după ce s-a impus cu 3-2 în meciul pentru locul al treilea, disputat duminică pe stadionul Twente.

211 afișări
Imaginea articolului Italia termină pe locul trei în Liga Naţiunilor după victoria cu 3-2 în faţa Olandei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Federico Dimarco a trimis mingea la bara a doua în minutul 6, pentru 1-0, iar Davide Frattesi a dublat scorul din faţa porţii în minutul 20 pentru a oferi Italiei un avantaj confortabil de 2-0 la pauză.

Olandezii au lansat au relansat meciu în a doua repriză, după ce selecţionerul portocaliilor a făcut trei schimbări în atac la pauză. Van Dijk şi compania au asediat poarta Italiei, Steven Bergwijn reuşind să reducă din diferenţă în minutul 68.

Federico Chiesa a restabilit avantajul de două goluri la capătul unui contraatac în minutul 73.

A a urmat un final de meci palpitant, Georginio Wijnaldum reuşind al doilea gol pentru olandezi în minutul 89, din pasa lui Gakpo, nu înainte ca un gol marcat de Weghorst să fie anulat din motiv de offside, după o lungă analiză VAR, iar italienii să rateze o ocazie clară, prin Pellegrini.

Cele zece minute suplimentare de joc nu au adus modificări pe tabelă, Italia rezistând sub presiunea gazdelor şi obţinând victoria.

Italia a început rapid, deoarece a pus la cale o succesiune de pase rapide, Giacomo Raspadori a trimis mingea înapoi la Dimarco pentru o finalizare fulminantă.

Croaţia şi Spania îşi dispută finala la Rotterdam, duminică de la ora 21.45.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici