Japonia produce prima mare surpriză la mondialul feminin de handbal învingând Danemarca

Japonia a produs cea mai mare surpriză a acestei ediţii a Campionatului Mondial IHF feminin de handbal, obţinând o victorie cu 27:26 (12-12) în faţa co-gazdei Danemarca, creând şi mai mult dramatism în Grupa a III-a a rundei principale, cea în care se află şi România.

646 afișări
Imaginea articolului Japonia produce prima mare surpriză la mondialul feminin de handbal învingând Danemarca

Japonia produce prima mare surpriză la mondialul feminin de handbal învingând Danemarca

Avertizată deja de înfrângerile la limită ale Japoniei în faţa Germaniei (30:31) şi a Poloniei (30:32), Danemarca ştia că se aşteaptă la un meci greu împotriva curajoasei echipe asiatice, al cărei stil se potriveşte greu cu cel al echipelor europene.

Echipa lui Jesper Jensen, susţinută de peste 8.000 de suporteri în Jyske Bank Boxen din Herning, s-a aflat într-o situaţie dificilă, după ce Japonia a condus cu 12:10 după 27 de minute, atât cu un atac excelent, cât şi cu o apărare dură, care a îngreunat şansele Danemarcei.

Kristina Jorgensen, care nu a început ca titulară, a fost introdusă pe parcursul meciului, mai ales că Danemarca nu părea să aibă probleme la începutul partidei, debutând cu un avans de 5:2. Japonia a revenit uşor în meci, cu un joc calm şi eficient.

Mai întâi, au reuşit un 3:0 intermediar, cu centrul Natsuki Aizawa în prim plan, pentru a egala scorul, 6:6. Apoi, a urmat un interval de opt minute şi 39 de secunde fără gol din partea Danemarcei, care a determinat în cele din urmă un time-out al echipei lui Jensen. Japonia a ajuns apoi pentru prima dată în avantaj de două goluri, 10:8, punând şi mai multă presiune.

Cele două echipe au intrat la pauză la egalitate, 12:12, după ce Sarah Iversen a marcat un ultim gol cu o secundă înainte de final, după o pasă inteligentă a lui Jorgensen.

În primele 15 minute ale reprizei secunde, echipa lui Jesper Jensen a marcat doar de cinci ori, dând astfel o mână de ajutor Japoniei pentru a-şi construi un avantaj decisiv.

În momentul în care Jesper Jensen a cerut un time-out, cu 14 minute înainte de final, Japonia avea patru goluri avans, 22:18, beneficiind de o evoluţie bună a portarului Sakura Kametani, desemnată jucătoarea meciului, care a avut nouă parade, în timp ce patru jucătoare nipone au marcat cel puţin patru goluri fiecare până în acel moment.

De trei ori, Danemarca s-a apropiat la două goluri, dar de fiecare dată Japonia a rezista bine în joc şi a revenit, adăugând şi mai multă presiune. În cele din urmă, Japonia a câştigat meciul printr-un gol spectaculos al lui Hikaru Matsumoto, care a marcat cu trei secunde înainte de final şi a adus formaţiei asiatice cea mai mare victorie din istorie la Campionatul Mondial feminin IHF.

Danemarca are acum patru puncte în grupă, în timp ce Japonia a obţinut doar a doua victorie la această ediţie şi are două puncte, o realizare incredibilă pentru formaţia asiatică, care pierduse anterior la diferenţe mici în faţa unor echipe europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici