Victorie pentru Jaqueline Cristian la Sankt Petersburg. Românca a învins o fostă câştigătoare de la Roland Garros

  • Românca Jaqueline Cristian (160 WTA) a obţinut un rezultat istoric la turneul de tenis WTA 500 de la Sankt Petersburg.
  • A eliminat-o în optimile de finală de pe tabloul principal de simplu feminin pe capul de serie numărul 6 al competiţiei, letona Jelena Ostapenko, numărul 53 mondial.
1608 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru Jaqueline Cristian la Sankt Petersburg. Românca a învins o fostă câştigătoare de la Roland Garros

Jaqueline Cristian (22 ani) a făcut miercuri seara unul din cele mai bune meciuri ale carierei din punctul de vedere al jocului prestat, şi totodată a obţinut cel mai bun rezultat, în condiţiile în care se află la prima prezenţă pe tabloul principal la un turneu WTA de 500 de puncte, în care, tot în premieră, reuşeşte să treacă de primele două tururi, eliminând în calea sa o jucătoare clasată mai bine ca ea cu peste 100 de locuri.

Cristian a început slab, pierzând primul game pe propriul serviciu, însă a făcut imediat rebreak şi a echilibrat partida. În game-ul 5, la 3-2 pentru ea, şi-a procurat 4 mingi de break, a valorificat şi s-a desprins decisiv, la 4-2, câştigând setul cu 6-3.

Setul 2 a fost mult mai dramatic. Ostapenko a cedat la 1-1 un prim game pe serviciu, dar l-a recuperat imediat după aceea.

La 5-5, scenariul s-a repetat. Cristian a făcut break, pentru ca mai apoi, pe propriul serviciu să aibă o primă minge de meci, de care nu a reuşit să profite, cedând la rândul ei game-ul.

S-a ajuns la tiebreak, în care Jaqueline Cristian a avut alte 4 mingi de meci, în timp ce Ostapenko a avut şi ea una de set.

Românca a jucat inteligent, ştiind să profite de ziua mai slabă a adversarei sale, mai ales pe serviciu, câştigând ultima minge, exploatând lipsa de forţă din serviciul doi al lui Ostapenko.

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile de finală ale turneului, unde o va întâlni pe veterana de 35 de ani, fost număr 2 mondial, Zvetlana Kuznetsova, actualmente numărul 39 mondial şi cap de serie numărul 4 al turneului.

Pentru prezenţa în sferturile de finală, Jaqueline Cristian va fi recompensată cu 31.880 USD şi 100 de puncte WTA, care îi vor aduce un salt de peste 20 de locuri în ierarhia mondială.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici