Jean Julien Rojer şi Horia Tecău s-au calificat în finala turneului de la Cincinnati

Perechea de dublu formată din sportivul român Horia Tecău şi olandezul Jean Julien Rojer s-a calificat în finala turneului de tenis de la Cincinnati, după ce a câştigat în două seturi, 6-3, 7-6, partida din semifinale împotriva americanilor Bob şi Mike Bryan.

319 afișări
Imaginea articolului Jean Julien Rojer şi Horia Tecău s-au calificat în finala turneului de la Cincinnati

Jean Julien Rojer şi Horia Tecău s-au calificat în finala turneului de la Cincinnati

Tecău-Rojer, favoriţi 5 ai turneului din Ohio au avut nevoie de o oră şi 18 minute pentru a se impune în faţa americanilor Bob şi Mike Bryan, favoriţi 2 ai turneului american, în două seturi, 6-3, 7-6.

Ei vor întâlni în finala de la Cincinnati perechea Ivan Dodig (Croaţia) - Marcelo Melo (Brazilia), favoriţi 4, care au trecut uşor de semifinale învingându-i pe Daniel Nestor şi Vasek Pospisil (Canada) cu 6-4, 6-1. Dodig şi Melo au câştigat în urmă cu 2 săptămâni finala turneului de la Toronto şi au câştigat din 2013, de când joacă împreună, 5 titluri ATP, incluzând aici trofeul din 2015 de la Roland Garros.

Tecău şi Rojer au împreună 12 titluri câştigate în circuitul ATP, iar în urmă cu un an, cei doi nu au reuşit să depăşească sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati. Pentru calificarea în ultimul act al competiţiei, aceştia şi-au asigurat un cec în valoare de 126 550 de dolari şi 600 de puncte ATP. Câştigătorii finalei vor încasa 258 500 de dolari şi 1000 de puncte ATP. Tecău a mai câştigat la dublu turneul de la Cincinnati în 2012, atunci când îl avea ca partener pe suedezul Robert Lindstedt.

Tecău-Rojer şi Dodig-Melo s-au mai întâlnit în circuit de două ori, ambele întâlniri având loc în 2015, la Turneul Campionilor, atunci când perechea româno-olandeză s-a impus cu 2-0 la seturi şi la Roland Garros, când victoria a revenit cuplului Dodig-Melo. Scorul întâlnirilor directe este 1-1.

Finala la dublu masculin este programată duminică, după ora 21:30.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici