Jemima Sumgong, campioană olimpică la maraton, a fost depistată pozitiv la un control antidoping

Atleta kenyană Jemima Sumgong, campioană în proba de maraton la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, a fost depistată pozitiv cu EPO, în urma unui control antidoping efectuat în fara competiţiei, a confirmat Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), potrivit Reuters.

109 afișări
Imaginea articolului Jemima Sumgong, campioană olimpică la maraton, a fost depistată pozitiv la un control antidoping

Jemima Sumgong, campioană olimpică la maraton, a fost depistată pozitiv la un control antidoping

"IAAF confirmă un control antidoping care s-a dovedit a fi pozitiv la atleta Jemima Jelagat Sumgong, din Kenya", a precizat IAAF. Conform forului internaţional, Sumgong a fost testată în această săptămână, în ţara natală.

Anunţul vine într-un moment în care sportiva kenyană se pregătea să participe, din postura de campioană en titre, la Maratonul Londrei, programat pe 23 aprilie.

Sumgong, în vârstă de 32 de ani, este prima campioană olimpică la maraton din istoria Kenyei.

Aproximativ 40 de sportivi din Kenya au fost depistaţi pozitiv, între 2011 şi 2016, relatează Reuters.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici