Jenson Button va intra în clubul piloţilor care au luat startul de 250 de ori în Formula 1

Britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) va deveni, duminică, în Bahrain, al cincilea pilot din istorie care a luat startul de 250 de ori într-un Mare Premiu de Formula 1, după Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Riccardo Patrese şi Jarno Trulli.

78 afișări
Imaginea articolului Jenson Button va intra în clubul piloţilor care au luat startul de 250 de ori în Formula 1

Jenson Button va intra în clubul piloţilor care au luat startul de 250 de ori în Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o nebunie, pare că ieri am sărbătorit al 200-lea start cu o victorie în Ungaria, în 2011, pentru McLaren. Asta înseamnă să sunt pe aici de ceva vreme. Sunt foarte bucuros de cariera mea, chiar dacă a fost marcată de suişuri şi coborâşuri", a spus Button, aflat la cel de-al 15-lea sezon în Formula 1, informează espnf1.com.

În vârstă de 34 de ani, Jenson Button a câştigat până în prezent 15 curse în Formula 1 şi a fost de 50 de ori pe podium. El a debutat în 2000 la Williams, apoi a trecut pe la echipele Benetton (devenită ulterior Renault), BAR (devenită ulterior Honda), Brawn GP (urmaşa Honda) şi McLaren-Mercedes. Cu Brawn GP, Button a devenit în 2009 campion mondial.

Recordul de starturi în Formula 1, 322, îl deţine brazilianul Rubens Barrichello.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici