Jim Hines, primul om care a alergat 100 de metri în mai puţin de 10 secunde, a murit la vârsta de 76 de ani

Sprinterul american Jim Hines, primul om care a alergat 100 de metri în mai puţin de 10 secunde, a murit la vârsta de 76 de ani.

227 afișări
Imaginea articolului Jim Hines, primul om care a alergat 100 de metri în mai puţin de 10 secunde, a murit la vârsta de 76 de ani

Sursa foto: Twitter

Jim Hines a doborât recordul în 1968, când a înregistrat un timp de 9,9 secunde, cronometrat manual, la Campionatele SUA.
 
Hines şi-a doborât apoi propriul record la scurt timp după aceea, în timp ce câştiga aurul la Jocurile Olimpice din 1968, unde un cronometru electronic din Mexico City l-a înregistrat cu 9,95.
 
Recordul său s-a menţinut timp de aproape 15 ani, până când Calvin Smith a realizat un timp de 9,93 în 1983.
 
Aceasta este cea mai lungă perioadă de timp în care un atlet a deţinut recordul la 100 m masculin de când Fundaţia Internaţională de Atletism Amator a început să ţină evidenţa - în urmă cu 110 ani, relatează BBC
 
Moartea sa a fost anunţată într-o declaraţie a World Athletics. Organizaţia a declarat că este "profund întristată" de această veste.
 
Atât Jocurile Olimpice, cât şi USA Track and Field au transmis pe Twitter omagii lui Hines. "Sportul a pierdut o legendă", a declarat USA Track and Field.
 
Hines s-a născut în statul Arkansas în 1946, dar a fost crescut în Oakland, California.
 
Încă din copilărie, Hines a avut o dragoste pentru sport, în special pentru baseball, dar a arătat un talent real pentru sprint în adolescenţă. A urmat cursurile Texas Southern University, unde a alergat pentru echipa de atletism Tigers, înainte de a participa la campionatele naţionale şi la Jocurile Olimpice.
 
Pe lângă faptul că a câştigat proba de 100 m la Jocurile Olimpice din Mexic, a făcut parte şi din echipa de ştafetă 4x100 m a SUA, care a câştigat aurul.
 
Şi-a încheiat cariera de sprinter la scurt timp după Jocurile Olimpice şi s-a alăturat NFL.
 
A petrecut trei ani în ligă, jucând pentru Miami Dolphins şi Kansas City Chiefs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici