JO de Iarnă: Primele Naţiuni amerindiene au primit sportivii la deschidere - FOTO

Primele delegaţii de sportivi au început să defileze la arena BC Place, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Vancouver, fiind primite pe scenă de zeci de reprezentanţi ai "Primelor Naţiuni" amerindiene.

75 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: Primele Naţiuni amerindiene au primit sportivii la deschidere - FOTO

JO de Iarnă: Primele Naţiuni amerindiene au primit sportivii la deschidere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După un mesaj de bun venit proclamat, în limba lor, de un reprezentant al fiecăreia dintre cele patru "Prime Naţiuni" din regiunea Vancouver, amerindieni din întreaga ţară au intrat pe scenă, într-un festival de culoare, pene, blănuri şi zurgălăi.

"În numele tuturor canadienilor şi canadiencelor, popoarele autohtone din Canada primesc sportivii de la cea dea 21-a ediţia a JO de la Vancouver", au anunţat animatorii, în timp ce indienii dansau în mijlocul scenei.

În conformitate cu tradiţia, delegaţia Greciei a defilat prima, cu biatlonista Athanassios Tsakiris ca portdrapel.

Delegaţia Greciei

Defilarea delegaţiilor va dura mai puţin de o oră şi se va încheia cu echipa Canadei.

La defilare va participa şi echipa României, cu portdrapelul Eva Tofalvi.

După defilarea delegaţiilor, deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice va fi dată de guvernatorul general al Canadei, Michaëlle Jean.

Guvernatorul general al Canadei, Michaëlle Jean (centru)

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver a început la BC Place Stadium, lansând cea de-a 21-a ediţie, îndoliată după accidentul mortal al sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, la antrenament.

Înainte de începerea ceremoniei, pe ecranele uriaşe de pe stadionul BC Place a fost afişat un mesaj cu litere albe pe fond negru în care se anunţa că această festivitate va fi dedicată memoriei "sportivului olimpic" Nodar Kumaritashvili.

Mesaj cu litere albe pe fond negru pentru sportivul georgian Nodar Kumaritashvili

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici