Jocurile Olimpice 2012: Comitetul Olimpic Britanic îşi sfătuieşte sportivii să nu strângă mâna adversarilor

Comitetul Olimpic Britanic (BOA) şi-a sfătuit sportivii să nu mai strângă mâna adversarilor, pentru a evita infecţii ce le-ar putea afecta şansele de a urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Londra din această vară.

206 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice 2012: Comitetul Olimpic Britanic îşi sfătuieşte sportivii să nu strângă mâna adversarilor

Jocurile Olimpice 2012: Comitetul Olimpic Britanic îşi sfătuieşte sportivii să nu strângă mâna adversarilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cele mai mare ameninţări la adresa performanţei sunt bolile şi accidentările. Încercăm să reducem riscurile de boli şi să sporim capacitatea de rezistenţă. La asta serveşte igiena mâinilor", a declarat Dr Ian McCurdie, responsabil pentru sănătate în cadrul BOA.

În măsura în care se poate, trebuie să se evite pur şi simplu strângerea de mână, a subliniat Ian McCurdie.

"Nu este un sfat atât de prost. Problema se pune doar când eşti obligat, în cursul unei recepţii să strângi mâna a 20 de persoane pe care nu le cunoşti. Dacă totuşi sunt obligaţi să strângă mâna, trebuie ştiut că spălarea mâinilor şi folosirea unei creme speciale poate ajuta la reducerea riscului", a declarat McCurdie.

Circa 10.000 de sportivi din peste 200 de ţări vor participa la Jocurile Olimpice, din perioada 27 iulie - 12 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici