JOCURILE OLIMPICE 2012: Flacăra olimpică s-a stins accidental

Flacăra olimpică pentru JO de la Londra, care a început sâmbătă un periplu de 70 de zile în Regatul Unit şi în Irlanda, s-a stins pentru prima dată, luni, accidental.

734 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Flacăra olimpică s-a stins accidental

JOCURILE OLIMPICE 2012: Flacăra olimpică s-a stins accidental (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Torţa era ataşată de scaunul cu rotile al sportivului paralimpic David Follett (badminton), când s-a stins brusc, cu puţin înainte de ora 10.00, în regiunea Devon, din sud-vestul Angliei.

"Flacăra s-a stins din cauza unui arzător defectuos. Nu este ceva neobişnuit ca flacăra să se stingă şi acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, de exemplu în condiţii de vânt foarte puternic. Păstrăm flacăra-mamă în felinare pentru mineri special create, astfel că atunci când torţa se stinge din diverse motive pe parcursul ştafetei o reaprindem de la sursă", a explicat o purtătoare de cuvânt a Comitetului de Organizare a JO.

O torţă de rezervă a fost adusă imediat de reprezentanţii JO-2012 care se aflau în spatele convoiului. Torţa a fost aprinsă de la unul din felinarele cu flacăra-mamă.

Tripul campion olimpic la iahting, Ben Ainslie, a dat start, sâmbătă, periplului din Marea Britanie al torţei olimpice, care se va încheia la Londra, în data de 27 iulie, când va începe competiţia internaţională.

Flacăra olimpică a sosit în Regatul Unit vineri seară, cu o cursă aeriană specială, de la Atena, şi a fost transportată cu elicopterul la Land's End, unde a fost folosită pentru aprinderea torţei.

Aproximativ 8.000 de alergători vor purta torţa pe o distanţă de 12.875 de kilometri pe suprafaţa Regatului Unit şi a Irlandei. Torţa va trece prin cel puţin o mie de oraşe şi sate. Cel mai tânăr membru al ştafetei torţei olimpice are 12 ani, iar cel mai în vârstă are 100 de ani. De asemenea, torţa va fi purtată şi de un tânăr militar care şi-a pierdut picioarele şi un braţ într-o explozie în Afganistan. În medie, torţa va fi purtată în fiecare zi de 115 persoane.

Torţa va trece şi prin locuri celebre, ca Loch Ness şi Stonehenge. Înainte de parcursul de o săptămână în capitală, torţa va petrece o noapte în Turnul Londrei.

La 27 iulie, torţa va intra pe stadionul olimpic, unde va fi folosită pentru aprinderea flăcării ce va arde pe toată durata Jocurilor Olimpice, până la 12 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici