JOCURILE OLIMPICE 2012: România a cucerit deja mai multe medalii decât la Beijing. Suntem pe locul 20 în clasamentul general de la Londra

Argintul obţinut de Cătălina Ponor în finala de la sol a reprezentat a noua medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, ceea ce reprezintă deja un număr mai mare decât cel de la ediţia precedentă, de la Beijing. Totuşi, în 2008, România a obţinut patru medalii de aur, faţă de numai două la Londra, până acum.

4307 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: România a cucerit deja mai multe medalii decât la Beijing. Suntem pe locul 20 în clasamentul general de la Londra

România a cucerit deja mai multe medalii decât la Beijing. Suntem pe locul 20 în clasamentul pe medalii (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

După 11 zile ale competiţiei olimpice, România are 9 medalii (2-5-2), cucerite astfel: aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

Delegaţia României a depăşit astfel performanţa de la JO din 2008, când s-au cucerit opt medalii (4-1-3), după cum urmează: aur - echipajul feminin de dublu rame (canotaj), Constantina Diţă ( maraton), Sandra Izbaşa (sol) şi Alina Dumitru (judo), argint - Ana Maria Brânză (spadă), bronz - Mihai Covaliu (sabie), echipajul feminin de opt plus 1 (canotaj) şi echipa feminină de gimnastică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici