Jocurile Olimpice: Coreea de Sud cere o reexaminare a notelor din concursul feminin de patinaj artistic

Federaţia sud-coreeană de patinaj (KSU) a cerut, sâmbătă, forului internaţional (ISU) să reexamineze notele din proba feminină de patinaj artistic de la la Soci, câştigată de rusoaica Adelina Sotnikova în faţa sportivei Kim Yu-na.

209 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice: Coreea de Sud cere o reexaminare a notelor din concursul feminin de patinaj artistic

Kim Yu-Na (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Delegaţia sud-coreeană de la Soci a rugat federaţia de patinaj să-i ceară preşedintelui ISU, Ottavio Cinquanta, să examineze notele din proba individuală feminină, pentru a stabili dacă sunt în conformitate cu regulile ISU", a anunţat KSU.

Sotnikova, care a fost a doua la Euro-2013 şi 2014, s-a clasat pe locul nouă la CM în martie 2013. Însă rusoaica şi-a îmbunătăţit punctajul la Soci, reuşind, la programul liber, o creştere de 18 puncte în doar o lună.

Sâmbătă, la ora 10.00 GMT, peste 1,9 milioane de internauţi au semnat o petiţie pe site-ul change.org pentru o anchetă referitoare la concursul feminin.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a explicat că nu este îngrijorat de solicitarea KSU. "Această scrisoare nu ar trebui să ducă la o anchetă", a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici