JOCURILE OLIMPICE de iarnă: Festivitatea de deschidere în IMAGINI - GALERIE FOTO

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci au oferit un spectacol impresionant de aproape trei ore având ca subiect principal istoria şi cultura Rusiei, vineri seară, pe Stadionul Fişt, în prezenţa unor lideri mondiali şi a mii de sportivi.

1777 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE de iarnă: Festivitatea de deschidere în IMAGINI - GALERIE FOTO

JOCURILE OLIMPICE de iarnă: Festivitatea de deschidere în IMAGINI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sub privirile a zeci de mii de spectatori, între care şi mai mulţi lideri mondiali, au fost celebrate opt perioade istorice şi mândriile culturii ruse, o epopee împărţită în trei acte: Rusia medievală, Imperiul, apoi secolul XX. Au fost omagii oraşelor Kostroma, vârf de lance al rezistenţei în faţa invaziilor mongole şi tătare, Sankt Petersburg şi Moscova, lui Petru cel Mare şi avangardei artistice de la debutul secoului XX, ce i-a avut în prim-plan pe Kazmir Malevici şi Serghei Eisenstein. Nu au fost uitate nici balurile imperiale şi Reconstrucţia, în spectacolul susţinut de 9.000 de persoane, între care 3.000 de artişti, şi la care au fost folosite 22,5 tone de artificii.

GALERIE FOTO

În debutul programului, organizatorii au întâmpinat probleme la aprinderea celor cinci cercuri - simbolul Jocurilor Olimpice. După ce au coborât deasupra arenei "cinci fulgi de nea", patru dintre acesştia s-au deschis pentru a forma cercurile olimpice. Al cincilea nu s-a deschis, din cauza unei defecţiuni.

Pentru a pregăti defilarea sportivilor, în ritmurile unei muzici mixate de DJ Rudenko, pe stadion a fost proiectată imaginea planetei, cu o rampă în centru pentru trecerea concurenţilor de la JO, o premieră în istoria olimpismului. Conform tradiţiei, prima naţiune care a defilat a fost Grecia. Sportivii români au salutat publicul după trecerea a mai bine de jumătate din delegaţii, ei aflându-se pe locul 61 în ordinea defilării. Românii, cu biatlonista Eva Tofalvi în frunte, au purtat ţinute de culoare neagră. Ultima a fost delegaţia Rusiei, cu Alexander Zubkov (bob) ca portdrapel, defilare acompaniată de melodia Nas Ne Dogoniat a formaţiei t.A.T.u. A 50-a a fost o delegaţie de sportivi indieni, care a defilat sub steagul olimpic. Printre cele mai inedite ţinute de la defilare s-au numărat cele ale sportivilor din Insulele Bermude (aceştia au purtat pantaloni scurţi şi jambiere) şi ale celor din Insulele Cayman, care au avut în picioare şlapi. În momentul trecerii fiecărei delegaţii, pe teren a fost proiectată imaginea ţării respective, aşa cum este văzută din spaţiu. La finalul defilării, sportivii au urcat în sectoarele de tribună rezervate lor la acest eveniment, pentru a se bucura de restul spectacolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici