Jocurile Olimpice de la Beijing 2022: Mai mulţi sportivi îşi propun să doboare recorduri

Printre miile de atleţi care vor concura la Beijing 2022, se numără mai multe vedete ale Jocurilor Olimpice de iarnă care vor să îşi doboare performanţele şi propriile recorduri.

228 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Beijing 2022: Mai mulţi sportivi îşi propun să doboare recorduri

Sursa foto: Hepta

De la Ester Ledecka la Shaun White, iată o selecţie a celor care vor să scrie istorie în perioada 4 - 20 februarie:

Hanyu Yuzuru (JPN): Patinaj artistic

Sportivul japonez a devenit al patrulea patinator artistic masculin care a câştigat două medalii de aur olimpice consecutive la PyeongChang 2018. La Beijing, el va încerca să devină primul bărbat, de la suedezul Gillis Grafström în 1928, care va obţine un al treilea titlu consecutiv. Hanyu a fost primul patinator asiatic la simplu masculin care a câştigat aurul olimpic şi cel mai tânăr campion masculin de patinaj din 1948.

Ester Ledecka (CZE): Schi alpin/Snowboard

Ledecka a devenit prima femeie şi a treia sportivă care a câştigat medalii de aur în două sporturi diferite la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018. Vedeta din Republica Cehă a intrat în Cartea Recordurilor când a câştigat Super-G înainte de a se impune în slalomul uriaş paralel la snowboard.

De altfel, este pentru prima dată când cineva a câştigat dublu aur la aceleaşi Jocuri de iarnă folosind două tipuri de echipamente diferite. La Beijing, ea poate deveni prima sportivă care câştigă pentru a doua oară aurul în sporturi diferite.

Suedia (SWE): Curling

Echipa feminină de curling a Suediei este cea mai de succes din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă de când această probă a fost introdusă la Nagano 1998. Suedezele au cucerit cinci medalii (dintre care trei de aur), Canada fiind următoarea cea mai medaliată, cu două titluri. În cazul în care îşi va apăra titlul de la PyeongChang 2018, Suedia ar continua să deschidă noi drumuri cu o nouă performanţă record.

Charlotte Kalla (SWE): Schi fond

Kalla a devenit prima sportivă care a câştigat trei medalii consecutive în proba de 10 km liber, când a luat argintul la PyeongChang 2018, şi visează la o nouă medalie la Beijing. Bjørn Dæhlie a câştigat două titluri consecutive în timpul celor trei Jocuri în care proba a fost disputată doar de bărbaţi, în timp ce Marit Bjorgen a câştigat argintul la Torino 2006 şi bronzul atât în 2010, cât şi în 2018, însă Kalla ar putea deschide noi perspective, plecând de la aurul de la Vancouver 2010 şi de la medaliile de argint de la cele două ediţii ulterioare.

Shaun White (SUA): snowboard

White şi-a consolidat moştenirea la PyeongChang 2018, când a devenit singurul sportiv care a câştigat trei titluri olimpice la snowboard. Americanul câştigase deja aurul la Torino 2006 şi Vancouver 2010 şi va încerca să obţină al patrulea titlu la Beijing. Colega de echipă din SUA, Jamie Anderson, este a doua în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu două medalii de aur şi una de argint în slopestyle şi big air feminin.

Natalie Geisenberger (GER): Luge

Nemţoaica este cea mai decorată sportivă la sanie din istoria Jocurilor Olimpice, cu cinci medalii - dintre care patru de aur - în cadrul a trei Jocuri de iarnă. Geisenberger a câştigat bronzul la simplu la Vancouver 2010, înainte de a câştiga aurul la simplu şi ştafeta pe echipe la Sochi şi PyeongChang. Ea îşi poate extinde şi mai mult moştenirea la Beijing.

Sven Kramer (NED): Patinaj viteză

Kramer este cel mai decorat patinator de viteză masculin din istorie, cu nouă medalii - dintre care patru de aur - la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă. La Pyeongchang 2018, sportivul olandez i-a depăşit pe foştii mari Ivar Ballangrud şi Clas Thunberg pentru a-şi completa intrarea în cărţile de istorie.

De asemenea, el a devenit singurul patinator de viteză masculin care a câştigat de trei ori aceeaşi probă, când a triumfat în proba de 5.000 de metri, această reuşită adăugându-se la titlurile sale de la Vancouver 2010 şi Sochi 2014.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici