Jocurile Olimpice, o bătaie de cap. Primarul Parisului avertizează că transportul local nu va fi pregătit înainte de Jocurile din 2024

Parisul nu va fi pregătit pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice în ceea ce priveşte transportul şi adăpostirea persoanelor fără adăpost, a declarat primarul oraşului, Anne Hidalgo, citată de Reuters.

91 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice, o bătaie de cap. Primarul Parisului avertizează că transportul local nu va fi pregătit înainte de Jocurile din 2024

Jocurile Olimpice, o bătaie de cap. Primarul Parisului avertizează că transportul local nu va fi pregătit înainte de Jocurile din 2024

"Vor fi locuri în care transportul (public) nu va fi pregătit pentru că nu vor fi suficiente trenuri şi nu vor fi suficient de frecvente", a declarat Hidalgo la emisiunea Quotidien, într-o critică voalată la adresa preşedintei regiunii pariziene, Valerie Pecresse.

Consiliul regional Ile de France (regiunea Paris), condus de dreapta Pecresse, este responsabil de transporturile din regiune.

Hidalgo a declarat că guvernul este, de asemenea, "puţin" responsabil pentru această situaţie, adăugând: "Dar facem asta împreună, aşa că sunt şi eu îngrijorată".

Socialista Hidalgo a declarat că staţia RER (tren expres regional) de la Porte Maillot, în vestul Parisului, nu va fi gata pentru Jocurile din 26 iulie-11 august.

Cu toate acestea, Pecresse a scris pe platforma de socializare X, fostul Twitter: "Vom fi pregătiţi. Este un efort colectiv uriaş care nu ar trebui să fie denigrat de un primar absent".

Hidalgo a adăugat că situaţia persoanelor fără adăpost din capitală este o altă problemă majoră.

"Nu vreau să îi scot şi să îi ascund (în timpul Jocurilor Olimpice). Ar trebui să existe o moştenire socială", a spus Hidalgo.

"Vrem să înfiinţăm locuinţe unde ar putea locui cât mai curând în această iarnă şi ne ocupăm de acest lucru cu autorităţile regionale şi cu statul şi suntem cu toţii de acord că trebuie să mergem înainte - dar nu suntem pregătiţi."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici