Joi se trag la sorţi meciurile din Liga Naţiunilor la fotbal. România va juca în Liga C

Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, ediţia 2024-2025 are loc joi, 8 februarie, de la ora 19:00, la Paris. România va evolua în Liga C, fiind prima echipă în cea dintâi urnă valorică.

122 afișări
Imaginea articolului Joi se trag la sorţi meciurile din Liga Naţiunilor la fotbal. România va juca în Liga C

Joi se trag la sorţi meciurile din Liga Naţiunilor la fotbal. România va juca în Liga C

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, nu va putea fi prezent la eveniment. Acesta încă se reface după o boală sezonieră. Naţionala României va fi reprezentată de antrenorul secund Ionel Gane.

Componenţa urnelor din Liga C:

Urna 1: România, Suedia, Armenia, Luxemburg
Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe
Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru
Urna 4: Belarus, Lituania/Gibraltar*, Estonia, Letonia

*Cele două formaţii vor disputa un meci de baraj în luna martie pentru a se stabili formaţia ce va fi în Liga C. Pierzătoarea va merge în Liga D.

Tragerea la sorţi va începe cu Liga D şi se va încheia cu Liga A. În Liga C există o singură restricţie, Azerbaidjan şi Armenia nu vor putea face parte din aceeaşi grupă.

Meciurile din faza grupelor se vor disputa în următoarele perioade:

Etapa 1: 5-7 septembrie 2024
Etapa 2: 8-10 septembrie 2024
Etapa 3: 10-12 octombrie 2024
Etapa 4: 13-15 octombrie 2024
Etapa 5: 14-16 noiembrie 2024
Etapa 6: 17-19 noiembrie 2024

Fazele finale sunt programate în martie 2025.

UEFA Nations League 2024/25 va conta şi pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026, din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici