Jonas Gutierrez a câştigat procesul intentat fostului său club, Newcastle, pentru discriminare

Fostul jucător al englezilor de la Newcastle, Jonas Gutierrez, a câştigat, joi, procesul în care îşi acuză fostul club de discriminare, după ce şefii clubului au decis să scape de el din momentul în care argentinianul a fost diagnosticat cu cancer, anunţă cotidianul spaniol Marca.

709 afișări
Imaginea articolului Jonas Gutierrez a câştigat procesul intentat fostului său club, Newcastle, pentru discriminare

Jonas Gutierrez a câştigat procesul intentat fostului său club, Newcastle, pentru discriminare

În vârstă de 32 de ani, internaţionalul argentinian şi-a dat în judecată fostul club pentru discriminarea persoanelor cu handicap şi a cerut daune de 2,8 milioane de dolari. La aflarea veştii că Gutierrez are cancer, oficialii lui Newcastle nu i-au mai permis acestuia să mai joace pentru a-şi atinge numărul de meciuri în urma căruia contractul său era prelungit automat.

"După doar două săptămâni de la diagnosticarea reclamantului cu cancer, într-un moment în care acesta era apt de joc, i s-a transmis că nu mai face parte din planurile de viitor ale clubului", se arată în comunicatul emis de tribunal.

Jonas Gutierrez a fost transferat de Newcastle, în 2008, de la Mallorca. Acesta a jucat aproape de 200 meciuri pentru clubul englez care, în acest moment, se află în subsolul clasamentului, în pericol de retrogradare. În prezent, mijlocaşul evoluează la clubul spaniol Deportivo La Coruna.

Gutierrez le-a transmis un mesaj fanilor lui Newcastle: "Mulţumesc fanilor pentru sprijinul acordat. Iubesc oraşul Newcastle şi sper ca echipa să nu retrogradeze", a scris argentinianul pe Twitter.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici