Josep Guardiola: Golul lui Ramires a fost lovitură dură în plan psihologic

Antrenorul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, a declarat, marţi seară, după eliminarea din semifinalele Ligii Campionilor, că golul marcat înainte de pauză de jucătorul formaţiei Chelsea, Ramires, a reprezentat o lovitură dură în plan psihologic, informează site-ul oficial al UEFA.

479 afișări
Imaginea articolului Josep Guardiola: Golul lui Ramires a fost lovitură dură în plan psihologic

Josep Guardiola: Golul lui Ramires a fost lovitură dură în plan psihologic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Jucătorii sunt extrem de trişti. Momentul de cumpănă a fost la golul lui Ramires dinaintea pauzei. A fost o lovitură dură în plan psihologic. Am făcut tot ce am putut pentru a câştiga, nu numai astăzi ci şi în tur. Am avut multe şanse, am avut şi un penalti, dar nu a fost de ajuns. A fost dificil să-i desfacem pe adversari. Au stat cu toţii în defensivă şi au încercat să speculeze pe benzi. Nu este uşor, dar pe viitor vom studia cum putem desface o astfel de apărare. Această dublă manşă mi-a adus aminte de semifinala cu Internazionale Milano de acum doi ani, dar acum parcă a fost şi mai frustrant deoarece am avut mai multe ocazii. În zilele următoare vom analiza unde am greşit", a spus Guardiola.

Tehnicianul spaniol i-a mulţumit lui Lionel Messi pentru tot ce a făcut, deşi argentinianul a ratat un penalti: "Trebuie să-i mulţumesc lui Lionel Messi pentru tot ce a dat acestui club. Admiraţia mea pentru el nu are limite. Este un exemplu pentru cine vrea să fie mai bun. Cunoscându-l, nu am niciun dubiu că este extrem de trist pentru penaltiul ratat. Dar şi pentru asta este frumos fotbalul".

Josep Guardiola a felicitat-o pe Chelsea Londra pentru calificarea în finala Ligii Campionilor.

"În final am ratat calificarea şi asta e tot ce contează. Trebuie să-i felicităm pe cei de la Chelsea. Am ratat prea multe ocazii clare şi acum şi pe Stamford Bridge. Ce le pot reproşa jucătorilor după toate ocaziile pe care şi le-au creat în 180 de minute? Nu a fost anul nostru. Anul viitor Barcelona se va luipta din nou pentru a câştiga Liga Campionilor. Am evoluat foarte bine în ultimii patru ani, dar uneori câştigi, alteori pierzi. Aceasta este frumuseţea sportului", a adăugat Guardiola.

Formaţia Chelsea Londra s-a calificat în finala Ligii Campionilor pentru a doua oară în istorie, după ce a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat marţi seară, pe Camp Nou, în faţa deţinătoarei titlului, FC Barcelona, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei. În tur, Chelsea s-a impus, scor 1-0 şi s-a calificat în finala de la Munchen, din 19 mai.

Pentru FC Barcelona au marcat Busquets '35 şi Iniesta '43, iar pentru Chelsea au înscris Ramires '45+1 şi Torres '90+2.

În finală, Chelsea va întâlni câştigătoarea semifinalei dintre Bayern Munchen şi Real Madrid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici