Joseph Blatter: FIFA susţine necondiţionat Rusia pentru Cupa Mondială din 2018

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat, marţi, că forul mondial "susţine necondiţionat" Rusia în vederea organizării turneului final al Cupei Mondiale din 2018 şi a precizat că se opune unui boicot din cauza crizei din Ucraina.

88 afișări
Imaginea articolului Joseph Blatter: FIFA susţine necondiţionat Rusia pentru Cupa Mondială din 2018

Joseph Blatter: FIFA susţine necondiţionat Rusia pentru Cupa Mondială din 2018 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"FIFA susţine necondiţionat organizarea Cupei Mondiale din 2018 în Rusia. Avem încredere în Rusia şi în autorităţile locale. Un boicot nu ar aduce nimic pozitiv. Am primit scrisori din America de Nord pentru a retrage Rusiei dreptul de a organiza turneul final, dar am răspuns că fotbalul nu are nimic în comun cu politica", a spus Blatter la Moscova, cu ocazia prezentării logo-ului oficial al CM-2018.

Mai mulţi senatori americani, printre care şi fostul candidat la preşedinţie John McCain, i-au cerut în luna martie lui Joseph Blatter să retragă dreptul Rusiei să organizeze Cupa Mondială din 2018, din cauza crizei din Ucraina.

Preşedintele FIFA a afirmat că Rusia a făcut progrese reale în ceea ce priveşte pregătirile pentru Cupa Mondială: "În comparaţie cu Brazilia (n.r. - care a organizat Cupa Mondială în acest an), Rusia este cu mult înaintea termenului limită".

Joseph Blatter a declarat că ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din 2018 ar putea avea loc cu o zi înaintea primului meci de la turneul final. "Este posibil. Am mai încercat acest lucru la Cupa Mondială din 2006, în Germania, dar lucrurile nu au mers foarte bine. Finala mică se va disputa ca şi până acum. Nu intenţionăm să o scoatem din program", a spus Blatter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici