Joseph Blatter nu va candida la alegerile pentru preşedinţia FIFA

Preşedintele demisionar al FIFA, elveţianul Joseph Blatter, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu va candida pentru şefia forului mondial la 26 februarie 2016, informează L'Equipe.

97 afișări
Imaginea articolului Joseph Blatter nu va candida la alegerile pentru preşedinţia FIFA

Joseph Blatter nu va candida la alegerile pentru preşedinţia FIFA (Foto: AFP)

"Nu voi candida la alegerile pentru preşedinţia FIFA din 26 februarie 2016. Doresc mult succes tuturor candidaţilor, inclusiv lui Michel Platini (n.r. - preşedintele UEFA)", a declarat Blatter.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Luni, FIFA a anunţat că la 26 februarie 2016 va fi organizat un Congres extraordinar pentru alegerea noului preşedinte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici